Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Joachim Gauck: „Experiența lui este neprețuită pentru proiectul meu de înființare în România a unui muzeu al Comunismului”

Data publicării:
IOHANNIS GAUCK FACEBOOK

FOTO Facebook

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primit, în jurul prânzului, de preşedintele german, Joachim Gauck, la Palatul Bellevue, reşedinţa oficială, în debutul primei vizitei oficiale pe care şeful statului o face în Germania, de la preluarea mandatului. 

După întâlnire, șeful statului a postat pe contul său de Facebook un mesaj. 

Sunt bucuros și onorat că am discutat, la Berlin, cu președintele federal al Germaniei, Joachim Gauck, despre colaborarea strânsă dintre țările noastre, dar și despre moștenirea comunismului pe care președintele Germaniei îl cunoaște ca nimeni altul din arhivele fostei poliții politice germane, STASI. Acest om, care a vizitat România încă de la începutul anilor 90, este un simbol al credinței neștirbite în dreptul cetățenilor de a afla adevărul, oricât de dureroasă ar fi acceptarea trecutului. Experiența lui Joachim Gauck este neprețuită pentru proiectul meu de înființare în România a unui muzeu al Comunismului”, a scris Klaus Iohannis. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri