Klaus Iohannis: Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA

Data actualizării: Data publicării:
iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, din punctul său de vedere, "nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA". El a subliniat că, din punctul său de vedere, acest atac îi confirmă că "DNA face o treabă bună".

"Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA.

După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună.

În această după-amiază am avut o întâlnire, i-am primit pe doamna Dăncilă şi pe Dragnea, aici la Cotroceni, întâlnirea a fost planificată din seara când a avut loc depunerea jurământului din partea noului Guvern şi rostul a fost de a defini cadrul colaborării instituţionale între mine şi noul Guvern.

Am discutat în cadrul întâlnirii despre nevoie de colaborare în unele proiecte care sunt de importanţă naţională şi aş menţiona câteva pe care le-am şi discutat. 

Am discutat şi despre justiţie şi mi-am exprimat şi nemulţumirea că există un nou scandal legat de justiţie, legat de DNA, în spaţiul public. Doamna prim-ministru mi-a relatat foarte pe scurt că a avut o discuţie cu Tudorel Toader, căruia îi lasă mână liberă în ce priveşte această chestiune vizavi de DNA şi la puţin timp după aceea aţi putut urmări poziţia ministrului, care ne-a informat că ne va informa". 

Preşedintele a spus, fiind rugat să definească sensul cuvântului "penali", că a explicat de suficiente ori şi nu este cazul să revină de fiecare dată când apare o problemă publică. "Desigur, m-am implicat în felul în care am înţeles - justiţia se înfăptuieşte în sala de judecată. În această situaţie, nu mă văd chemat să mediez între DNA şi persoane inculpate. În această această speţă, judecătorii îşi vor spune cuvântul", a explicat el.

Citiţi aici transcriptul conferinţei de presă.

Citeşte şi:

De ce nu cere Toader revocarea lui Kovesi

Iohannis: Nu văd motive de revocare a Codruţei Kovesi. M-ar surprinde să apară peste noapte

Iohannis: „Comisia SPP” din Parlament, o aflare în treabă politicianistă

Ce au vorbit azi, la Cotroceni, Iohannis, Dăncilă şi Dragnea

Astăzi, Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament raportul de evaluare privind activitatea DNA, a DIICOT şi a Ministerului Public. El a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care s-a respectat şi se respectă şi în prezent.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seară, că nu are niciun motiv să demisioneze pentru că a respectat legea, iar întrebată despre o posibilă decizie de revocare a sa, ea a răspuns că „ministrul Justiţiei ştie ce criterii are în vedere, dacă are în calcul aceasta variantă”.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri