Klaus Iohannis: L-am invitat pe Barack Obama în România

Data publicării:
12030275 901576036596315 7885143037820574537 o

Șeful statului român a participat aseară la recepția oferită de președintele Statelor Unite ale Americii. Astfel, el l-a invitat pe Barack Obama într-o vizită oficială în România. Cei doi președinți s-au fotografiat alături de soțiilor lor, Michelle Obama, respectiv Carmen Iohannis.

Întrebat când intenționează să meargă la Casa Albă, Klaus Iohannis a răspuns că l-a invitat pe liderul american să efectueze o vizită în România, transmite Agerpres.

„A fost o întâlnire scurtă și caldă. Am schimbat câteva fraze, am făcut o poză împreună. A fost foarte bine. (...) Eu l-am invitat în România și se lucrează. Diplomații noștri lucrează la vizite bilaterale și când vom ști o să vă informăm”, a mai spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a fost întrebat și dacă a primit un răspuns cu privire la invitația pe care i-a adresat-o lui Barack Obama. „Răspunsurile întotdeauna sunt pozitive, noi suntem politicoși”, a răspuns președintele român.

Astăzi, Klaus Iohannis a susținut un discurs la dezbaterile generale ale celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU în care a pledat pentru înființarea unei Curți Internaționale pentru Crimele Terorismului.

Luni, Klaus Iohannis s-a întâlnit la Casa Albă cu vicepreședintele SUA, Joe Biden.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri