Klaus Iohannis: M-am înscris în PNL în 2013. Aceşti zece ani nu se găsesc în carnetul de partid, ci în inimă

Data publicării:
klaus-2

Proaspăt preşedinte ales al Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis declară că s-a apropiat de PNL „încet”, începând cu anul 2004. El admite că s-a înscris abia în 2013, dar spune că anii lipsă se regăsesc în inima sa de politician, chiar dacă nu apar în carnetul său de partid.


Eu m-am apropiat încet de PNL, din 2004. Faţă de PNL din Sibiu. Din 2004 PNL a avut întotodeauna un viceprimar la Sibiu, indiferent de rezultatele alegerilor locale. Din 2009 m-am apropiat un pic mai mult, în special de prietenul meu Crin Antonescu, pe care l-am sprijinit în campania pentru prezidenţiale din 2009. Au fost zile frumoase”, a spus Iohannis, în debutul discursului de candidatură la alegerile interne din PNL.

S-a înscris în PNL în 2013 la invitaţia lui Crin Antonescu, spune primarul Sibiului: „Aceşti zece ani nu se găsesc în carnetul meu de partid, dar se găsesc în inima mea de politician.

PNL, mai spune Klaus Iohannis, este „cel mai titrat şi cel mai vizionar partid politic din România”.

El a răspuns astfel şi discursului denigrator al contracandidatului Ioan Ghişe, care spune că îl invidiază pe IohannisEu, ca simplu membru de partid, îl învidiez foarte mult pe domnul profesor Iohannis, din punct de vedere politic. Din întreaga mea fiinţă de membru liberal. Ştiţi de ce? Păi noi ăştia din ţară, care de zece ani ne-am bătut cu PSD, PDL, păi am fost nişte fraieri, domnule. Soluţia este derogarea. Prin derogare, prim-vicepreşedinte, prin derogare, preşedinte, prin derogare preşedinte al României. E o soluţie scurtă, la obiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri