Klaus Iohannis: Mă aștept de la Crin Antonescu să mă sprijine în campanie. Replica fostului lider PNL

Data publicării:
antonescu iohannis fb-1

Întrebat la Digi24 în ce relații este cu Crin Antonescu, Klaus Iohannis a răspuns că în relații de colegialitate și a spus că se așteaptă să fie sprijinit în campanie de fostul lider PNL. „Da, mă aștept de la Crin Antonescu la un sprijin în campanie”, a declarat Klaus Iohannis.

Nu. Categoric, nu (nu mă voi implica în campania pentru susținerea lui Klaus Iohannis – n.red.)”, a declarat Crin Antonescu, luni seara, la Realitatea TV. „Românii știu ce votează în cazul lui Victor Ponta (...). În cazul lui Klaus Iohannis, nu”, a mai spus fostul președinte liberal.

„Pe domnul Iohannis l-am invitat în partid și am vorbit despre posibilitatea ca domnia sa să preia partidul în cazul în care nu facem 20%. Și am vorbit despre varianta Klaus Iohannis - prim-ministru. Președinte e cu totul altceva. Eu în proiectul Iohannis nu am vorbit niciodată președinte de România. Nu am spus că nu îl votez, nu îl cunosc. Nu e exclus să-l votez. Pe Victor Ponta sigur nu-l votez. Dacă aveam elementele să-l votez pe Ponta președinte, USL nu se rupea. Domnul Ponta este după toate datele, urmașul cel mai potrivit al lui Băsescu”, a mai spus Crin Antonescu.

Klaus Iohannis a declarat la Digi24 că în cazul unui eșec la alegerile prezidențiale din toamnă nu are de gând să demisioneze din funcția de conducere pe care o are în partid, ci va continua alături de celălalt copreședinte al PNL să acționeze pentru câștigarea alegerilor parlamentare din 2016.

Întrebat ce consilieri are, cu cine se sfătuiește, Klaus Iohannis a spus că nu a cooptat oameni din afară și se sfătuiește cu conducerea PNL și conducerea PDL. „Nu am cooptat oameni din afară pentru că noi suntem un mare partid, avem peste jumătate din primarii din România, avem expertiză în partid, avem oameni care au construit campanii prezidențiale, avem oameni care au câștigat campanii electorale de acest tip la noi în partid, avem toate resursele, avem resursele interne și pentru a câștiga prezidențialele, și pentru a guverna România”, a explicat prezidențiabilul Alianței Creștin-Liberale.

Relația cu Traian Băsescu

Klaus Iohannis a respins la Digi24 acuzațiile adversarilor politici în ceea ce privește relația cu Traian Băsescu. O întreagă dezbatere s-a iscat în urmă cu o săptămână în legătură cu Klaus Iohannis, acuzat că s-a întâlnit pe furiș cu Traian Băsescu.

„Acest partid și candidatura mea care reprezintă acest concept al noului PNL nu are nicio treabă cu Traian Băsescu. Nu suntem nici contra Traian Băsescu, cum nu suntem nici pro-Traian Băsescu. Dintr-un motiv extrem-extrem de simplu: am creat noul partid de dreapta pentru un viitor. Este adevărat, trebuie să cunoaștem istoria și să învățăm din istorie. Dar ce trebuie să planificăm este pentru viitor. Noi am creat noul PNL pentru un viitor. Acest viitor, în noul PNL, nu conține politicianul Traian Băsescu. Suntem pur și simplu fără Băsescu, fiindcă începând de acum, din 2014, lucrurile din politica din România, lucrurile din țara noastră se schimbă”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă la alegeri se bazează și pe voturile maghiarilor din România, actualul primar al Sibiului a spus că se bazează pe sprijinul oamenilor care „vor să facem o nouă politică în România, indiferent dacă sunt români, maghiari, ortodocși, luterani, catolici, greco-catolici, protestanți sau orice-ar fi. Toți au drepturi egale, toți vor merge și vor vota și sunt convins că vor vota cu candidatul care vine cu o ofertă așa cum se așteaptă oamenii”, a punctat Klaus Iohannis.

„Strategia lui Victor Ponta cu aducerea în campanie a religiei și a etnicității este catastrofală, este contraproductivă, dar nu pentru mine, ci pentru candidatul Victor Ponta”, a mai spus candidatul dreptei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri