Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului

Data publicării:
klaus iohannis - GettyImages - 24 iulie 2015

Preşedintele României, Klaus Iohannis. FOTO: Gulliver/Getty Images

"Astăzi, cu ocazia Zilei Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, ne amintim cu compasiune de victimele regimurilor totalitare, instalate pe o mare parte din continentul nostru în secolul trecut", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

"România și-a asumat, odată cu aderarea la NATO și UE, valorile democratice și avem obligația de a condamna ceea ce este greșit și nedemn în trecutul recent. Prin măsurile curajoase și concrete pe care le-a luat în ultimul deceniu cu privire la condamnarea fermă a acestor regimuri, țara noastră a dovedit că s-a desprins definitiv de un capitol sumbru al istoriei sale. Garantarea unui viitor democratic al națiunii române depinde însă și de felul în care demonstrăm zi de zi că știm să apărăm libertatea, drepturile omului și valorile europene. De aceea, trebuie să fim în continuare vigilenți și să prevenim acțiunile și inițiativele ce reprezintă atacuri la statul de drept și la democrație", a mai scris preşedintele României.

În 2011, Parlamentul României a emis legea prin care ziua de 23 August a fost declarată Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri