Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook pentru parlamentari

Data publicării:
klaus iohannis - fb-3

„Știu că oamenii își doresc legi mai clare, mai coerente, care nu se schimbă de pe o zi pe alta. Această așteptare va trebui să capete un răspuns din partea politicienilor”, a scris președintele Klaus Iohannis.

Știu că oamenii își doresc legi mai clare, mai coerente, care nu se schimbă de pe o zi pe alta. Această așteptare va trebui să capete un răspuns din partea politicienilor.

Posted by Klaus Iohannis on Sunday, September 13, 2015

Președintele Klaus Iohannis vrea să le vorbească parlamentarilor despre necesitatea unei legi asupra votului prin corespondență. Președintele a avut această solicitare încă de anul trecut, după alegerile prezidențiale, când mii de români din diaspora au stat la cozi interminabile pentru a vota.

Șeful statului a organizat consultări cu partidele politice la Palatul Cotroceni pe tema votului prin corespondență și, deși a obținut un consens, parlamentarii nu s-au mobilizat pentru a pune în practică întelegerea la care au ajuns cu președintele.

Klaus Iohannis a criticat această atitudine, dar zilele trecute a spus că este încrezător și este mulțumit de această dată de poziția adoptată în ultima vreme de liderii partidelor politice, care par deciși să elaboreze un proiect de lege pentru votul prin corespondență cât mai curând. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a prezentat săptămâna trecută, mandatat de coaliție, principalele linii ale unui astfel de proiect. Liberalii, la rândul lor, au subliniat că deja au depus în Parlament un proiect similar.

Săptămâna viitoare se va reuni Comisia de cod electoral pentru a discuta cu reprezentanți ai AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) și ai grupurilor parlamentare despre votul prin corespondență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri