Klaus Iohannis, miting de lansare. Susținătoare: „Știu că este primarul judeţului nu ştiu care”

Data publicării:
miting iohannis lansare - fb

La evenimentul din Piaţa Victoriei au asistat aproximativ 30.000 de susţinători, veniţi din toată ţara. Pe scenă, prezidenţiabilul Alianţei Creştin-Liberale a fost susţinut, printre alţii, de Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu şi Gheorghe Falcă. Invitat special a fost secretarul general al Popularilor Europeni, Antonio Lopez.

Klaus Iohannis s-a lansat în cursa pentru Cotroceni chiar în faţa Guvernului, condus de contracandidatul său, Victor Ponta. Evenimentul a început cu o precizie nemţească, fix la ora 11.00, aşa cum fusese anunţat.

„Încă nu e prea tarziu, dar peste cinci ani va fi. Vă chem să fiți aliații și parterii mei, pentru ca din noiembrie să construim România lucrului bine făcut!”, le-a spus Iohannis simpatizanților.

În discursul său, Klaus Iohannis s-a prezentat susţinătorilor ca „om al faptelor, nu al vorbelor goale", „un om al promisiunilor onorate, nu al scandalului și spectacolului", „un om care construiește, nu distruge”. Prezidenţiabilul ACL a avut parte şi de o prezentare laudativă din partea secretarului general al familiei populare europene, Antonio Lopez Isturiz: „Viitorul îi aparţine lui Iohannis. Îi doresc mult succes!”, a spus acesta, în românește, de la tribună.

Dacă lideri ai ACL precum Vasile Blaga, Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu şi-au susţinut prezidenţiabului de pe scenă, alţiii s-au retras în mijlocul oamenilor.

„Îi mai vibrant aici să asculţi mesajele liderilor noştri. Aici ai posibilitatea să vorbeşti cu oamenii, să schimbi opinii, inclusiv despre cele rostite pe scenă şi sunt interesaţi”, a explicat liberalul Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării.

Unii participanți la miting nu știau cine e Iohannis

Cum se întâmplă, de regulă, la astfel de mitinguri, unii dintre spectatori nu păreau să-l cunoască foarte bine pe candidatul ACL la funcţia supremă în stat.

Nu ştiu ce să... ştiu că este primarul judeţului nu ştiu care... (i se şopteşte: Sibiu) Sibiu. Noi am auzit lucruri bune de dânsul, dar Dumnezeu să-l ţină aşa în continuare”, spune o femeie.

„Tu ce ştii de dl. Iohannis?”, este întrebată o tânără. „Nu ştiu, nu-l cunosc, acum am auzit de el. Sunt de la Sinaia şi nu-l ştiu, nu l-am văzut niciodată”, răspunde ea.

El a profesat mai multe profesii, dar acum e primarul Sibiului. Eu sunt foarte mulţumită pentru că sunt din Rm. Vâlcea şi vizitez deseori Sibiul și e foarte frumos şi îngrijit”, spune o doamnă trecută de prima tinerețe.

După discursuri, cei prezenţi au încins o horă pe imnul noului Partid Naţional Liberal.

Klaus Iohannis a făcut o baie de mulţime printre susţinătorii veniţi din toată ţara, după care a plecat din Piaţa Victoriei împreună cu soţia sa, Carmen.

Finalul evenimentului ACL a aparţinut angajaţilor unei firme de salubrizare, care au avut grijă să cureţe Piaţa Victoriei în timp record.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri