Klaus Iohannis: Nu am avut încă un contact cu preşedintele Putin

Data publicării:
27524

„Eu personal, după cum ştiţi, nu am avut încă un contact cu preşedintele Putin”, a răspuns Klaus Iohannis, în urma întrebării privind o eventuală discuţie cu liderul de la Kremlin, de la preluarea mandatului.

„Dialogul este întotdeauna important şi împreună cu partenerii atât din UE şi cât şi din NATO încercăm să evităm o situaţie în care animozităţile ar escalada în relaţia, sigur, cu Federaţia Rusă. E important de evitat ceva similar cu Războiul Rece şi este, în acelaşi timp, important de găsit căi pentru continuarea unui dialog. Aici România este exact pe aceeaşi lungime de undă ca şi UE, ca şi NATO, şi astăzi cu domnul secretar general am abordat şi am discutat această chestiune. În această etapă, România participă la aceste eforturi împreună cu partenerii atât din UE, cât şi din NATO”, a afirmat Klaus Iohannis, răspunzând unei întrebări privind dialogul ruso-român.

Declarațiile au fost făcute într-o conferință comună de presă cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. El a mai avut întrevederi cu ministrul apărării, Mircea Dușa, și cu ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Citiți și Klaus Iohannis: România își propune să fie și un furnizor de securitate. Nu ne dorim o nouă cursă a înarmărilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri