Klaus Iohannis: Nu am avut obiecții față de miniștri

Data publicării:
Klaus Iohannis primele declaratii de la Cotroceni 12 ianuarie 2015 - presidency 3 -1

 

Potrivit şefului statului, nominalizarea lui Andrei Baciu, pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, iar apoi retragerea propunerii nu reprezintă o bilă neagră pentru Cabinetului Cioloş.

Klaus Iohannis: „Dacă premierul este un premier politic se presupune că partidul e pregătit cu oameni şi vine în câteva zile cu toate propunerile. Cu totul altfel e într-un guvern independent. A pornit de la 0. Că cineva de pe listă, în ultimul moment, a fost retras şi înlocuit nu cred că e o problemă”.

Klaus Iohannis nu este deranjat nici de prezenţa fostului social-democrat Vasile Dâncu ori a chestorului Petre Tobă în echipa guvernului tehnocrat.

Klaus Iohannis: „Am discutat toate numele, nu am dorit să refuz pe nimeni fiindcă nu a venit cu niciun nume discutabil. Nu cunosc niciun caz unde domnul Tobă a fost implicat sau acuzat de un fel de implicare. Nu am avut niciun semnal că a fost implicat în vreun fel de demers discutabil. E un specialist, e din sistem, e în sistem şi prezintă toate garanţiile care se pot cere că e echidistant politic”.

Preşedintele s-a arătat convins că Executivul condus de Dacian Cioloş va performa şi crede că va avea o colaborare bună cu noul premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri