Klaus Iohannis, precizări despre declarația „înțelegerilor cu evrei” pe care le-ar încheia Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
Screen Shot 2018-04-26 at 17.57.34
Foto: Camera Deputaților

Președintele Klaus Iohannis a venit cu precizări, joi după-amiază, în legătură cu declarații făcute anterior în cursul zilei în care vorbise despre „înțelegeri secrete” pe care Liviu Dragnea le-ar face în Israel „cu evrei”.

„Cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo, cu evrei, dar sper ca, după revenire, să aibă bunul-simț și să explice românilor ce au făcut acolo”, a spus Klaus Iohannis, aflat în vizită la Bacău.

După această declarație au apărut foarte multe critici la adresa președintelui, unii acuzându-l chiar de antisemitism, iar presa i-a cerut șefului statului o reacție.

„Să fiu eu acuzat de antisemitism mi se pare deplasat, caraghios. Eu am fost lăudat și laureat de mai multe asociații evreiești și cu siguranță toată lumea știe că relațiile bilaterale între România și Israel sunt excelente, de la fondarea statului Israel modern. Nu știu pe ce se bazează aceste critici pe care le menționați. În afirmația mea, cu siguranță nu am folosit noțiuni peiorative, dar dacă totuși cineva s-a simțit ofensat de declarația mea, îmi cer scuze față de aceștia, iar declarația nu a fost o declarație, ci a fost o întrebare retorică și atât cât am spus atât am vrut să spun”, a precizat președintele.

„Mi-am pus întrebarea: Ok, dacă s-a dus acolo (Liviu Dragnea - n.r.) și nu știm nimic, ce înțelegeri vor putea să facă? Deci, încă o dată, în niciun caz, repet, în absolut niciun caz, acea întrebare retorică nu a fost cu iz de a jigni comunitățile evreiești sau statul Israel, cu care avem relații dintre cele mai bune. Întrebarea mi-am pus-o fiindcă o persoană din România, recte președintele Camerei Deputaților s-a deplasat acolo pentru nu știm ce, se întâlnește cu nu știm cu cine și nici nu știm ce înțelegeri vor face, că dacă ar fi mers într-un mod transparent, dacă ar fi existat declarații politice înainte, să înțelegem și noi ce face acolo, atunci cu siguranță am ști mai bine și înțelegerile n-ar mai fi secrete”, a spus președintele.

Citiți și:  CTP: Iohannis a comis o gravă eroare diplomatică și politică

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri