Klaus Iohannis: "Rolul României este de a fi un reper de stabilitate în zonă"

Data publicării:
klaus iohannis si angela merkel germania - administratia prezidentiala 5

 

FOTO Facebook

Şeful statului menţionează în textul postat pe reţeaua de socializare că recentele vizite în Republica Moldova și Germania i-au oferit, din două perspective diferite, "o imagine mai nuanțată asupra situației geopolitice actuale".

"Rolul României este de a fi un reper de stabilitate în zonă și de gândire politică înțeleaptă în contextul tensiunilor și al pericolului de la granița de est a Uniunii Europene", notează Klaus Iohannis.

Preşedintele menţionează că, la Chișinău, a vorbit despre drumul european pe care îl are de parcurs Republica Moldova, iar la Berlin, despre drumul pe care îl are de parcurs Uniunea Europeană către țări expuse instabilității precum Republica Moldova.

"Numai din această întâlnire a Estului cu Vestul pot să apară soluții de pace și speranțe de prosperitate. Este o temă de reflecție politică pe care o voi adânci cu prilejul vizitei mele la Kiev", mai spune Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, marţi şi miercuri, prima vizită oficială în Republica Moldova, într-un context destul de tensionat la Chişinău, unde, în pofida formării unui nou guvern, tensiunile între principalele formaţiuni politice mocnesc, iar fostul premier Iurie Leancă doreşte să îşi facă propriul partid.

Pe lângă întâlnirile cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul Chiril Gaburici şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit şi cu liderii partidelor pro-europene: Vlad Filat (PLDM), Marian Lupu (PDM) şi Mihai Ghimpu (PL).

Joi, Iohannis a fost în vizită oficială în Germania, unde s-a întîlnit cu omologul său german, Joachim Gauck, cu cancelarul Angela Merkel, cu preşedintele Bundestagului, Norbert Lammert, cu conducerea Forumului Germano-Român, precum și cu români care trăiesc în Germania.

În 17 martie, preşedintele Iohannis urmează să facă o vizită în Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri