Klaus Iohannis: Unii au eliminat din discuţie penalii, alții îi atrag ca magnetul

Data actualizării: Data publicării:
big_dezbatere_managementul_reducerii_riscurilor_la_dezastre_5

Klaus Iohannis a declarat marţi că nu îndeamnă populaţia să voteze cu un anumit partid, dar că se implică în „conştientizărea nevoii de reformă” şi „în clarificări”. Preşedintele a menționat că „nu este niciun partid foarte bine reformat sau foarte deschis”, dar „se vede cu ochiul liber că sunt unii care au eliminat din discuţie penalii şi unii care îi atrag ca magnetul”.

big_dezbatere_managementul_reducerii_riscurilor_la_dezastre_5

„Se vede destul de bine, eu mă implic în conştientizarea nevoii de reformă, de politică curată, transparentă, dar nu cred că mă vedeţi pe mine spunând votaţi acest partid sau acest partid. Fiecare alegător va avea, evident, libertatea să aleagă, dar eu vreau să particip în clarificări şi vreau să vin cu lămuriri care sunt importante pentru români înaintea alegerilor”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, marţi, întrebat de jurnalişti dacă se implică în campania electorală.

„Nu există niciun partid foarte bine reformat, foarte modern, foarte deschis, dar există partide - şi nu vreau să nominalizez, că o să vă daţi seama singuri - care au înţeles nevoia de reformare, care se străduiesc cât se poate de bine. Vom vedea după ce cunoaştem listele depuse de partide. Deocamdată, putem doar să bănuim, dar se vede cu ochiul liber că sunt unii care au eliminat din discuţie penalii şi sunt alţii care parcă îi atrag ca magnetul, sunt unii care au înţeles - chit că nu le e uşor - că trebuie să meargă spre transparentizare, spre reformă, să întărească lupta anticorupţie, sunt alţii care parcă dimpotrivă îşi atrag penalii în partide, fac găşti acolo, încearcă să se lupte cu justiţia”, a mai declarat Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Preşedintele a explicat că vrea ca alegătorii să vadă care sunt partidele care „chiar vor să se reformeze” şi care sunt cele pe care nu le interesează „ce îşi doresc românii”.

„Aceste lucruri trebuie să le vadă alegătorii şi aici vreau să mă implic ca să vadă de ce e important să mergem pe aceste principii. Cred că putem să vedem foarte uşor care sunt partidele care chiar vor să se reformeze, chit că le este greu şi au înţeles mesajul şi care sunt partidele pe care nu le interesează absolut deloc să se reformeze, pe care nu le interesează absolut deloc ce îşi doresc românii”, a precizat șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, marţi, o vizită la centrala nuclearelectrică de la Cernavodă, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la deschiderea primului reactor nuclear.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri