Klaus Iohannis: „Țin să avem un muzeu al Comunismului în România”

Data publicării:
Klaus Iohannis primele declaratii de la Cotroceni 12 ianuarie 2015 - presidency 2 -2

Şeful statului a declarat în repetate rânduri că este nevoie de un muzeu al Comunismului. Vizita lui Klaus Iohannis la CNSAS are loc în ziua în care s-a născut fostul dictator Nicolae Ceauşescu.

Am dorit să fac o vizită la arhivele CNSAS pentru că aici este documentarea pentru o parte din istoria noastră. Am înţeles că şi aici avem de-a face cu probleme de fonduri, cert e că e una din problemele care se pot rezolva relativ uşor pentru eficientizarea muncii. Este un lucru care se leagă de o idee de-a mea un pic mai veche.

Am enunţat un concept – un muzeu al comunismului, această arhivă va contribui cu piese şi concepte. Am convenit cu conducerea CNSAS să primesc un memoriu cu cele mai importante probleme cu care se confruntă.

Apoi o întâlnire unde să începem să rezolvăm unele din aceste probleme. Mi se pare foarte important să nu trecem peste istoria noastră recentă. E nevoie de o studiere atentă şi de o reconciliere a noastră cu istoria noastră recentă. Fără această etapă e greu de crezut că putem trece mai departe”, a declarat președintele Klaus Iohannis.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri