Klaus Iohannis: Trebuie să ne asigurăm că viitorul Parlament va coopera pe deplin cu Justiţia

Data publicării:
iohannis facebook 2 -2

Finanțarea partidelor și a campaniilor electorale trebuie să fie corectă și transparentă. Românilor din străinătate...

Posted by Klaus Iohannis on Thursday, April 16, 2015

Finanțarea partidelor și a campaniilor electorale trebuie să fie corectă și transparentă. Românilor din străinătate trebuie să li se asigure dreptul la vot. Reforma sistemului electoral trebuie să garanteze prezența unor candidați preocupați de buna gestionare a banilor publici și care într-adevăr să-i reprezinte pe cetățeni. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justiția. De luni, încep o nouă serie de consultări pe aceste teme, cu partidele și formațiunile politice reprezentate în actualul Parlament”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Consultările între preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii partidelor parlamentare pe tema legislaţiei electorale, dar şi pe alte teme de actualitate vor avea loc pe 20 aprilie, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, postat joi pe site-ul instituţiei.

Discuţiile vor avea loc între orele 10.00 şi 17.00 şi au fost convocaţi reprezentanţii PSD, PNL, UNPR,PC, UDMR şi ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Aceasta este cea de-a treia rundă de consultări pe care preşedintele Klaus Iohannis o organizează, cu partidele parlamentare, de la preluarea mandatului, în decembrie 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri