Klaus Iohannis: Victor Ponta nu a avut mandat să discute închiderea granițelor. Este doar o discuție de weekend a premierului

Data publicării:
ponta

Bulgaria, România şi Serbia sunt gata să îşi închidă graniţele dacă Germania şi Austria recurg la aceeaşi măsură, pentru a opri exodul refugiaţilor. Este concluzia la care au ajuns ieri premierii României, Bulgariei şi Serbiei.

Ceea ce spune preşedintele este că prim-ministrul nu avea niciun mandat să vorbească despre criza refugiaţilor în numele României.

„S-a plimbat până la Sofia, s-a întâlnit cu alți prim-miniștri, chestiune care este interesantă ca preocupare de weekend. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat ca să angajeze România în vreun fel.”, a declarat președintele Klaus Iohannis

„Lucrurile trebuie privite și în context european, dar și intern. E o extensie a problemelor interne şi personale a lui Ponta. În orizontul extern, în termeni constituţionali, nicio negociere care angajează statul român, nicio poziție care presupune asumarea unei strategii de politică externă de către stat nu se poate adopta decât cu știrea și la inițiativa preşedintelui care e responssabil cu politicile externe”, a declarat prin telefon, Ion Bogdan Lefter, comentator politic.

„E încă o mişcare greșită, are dreptate preşedintele, o mișcare a premierului, care a mai făcut asemenea lucruri. S-a dus la Baku, s-a întâlnit cu șefi de state din zona estului european extern”, a mai precizat Ion Bogdan Lefter.

Citește și:

Victor Ponta: „Dacă sunt ţări care şi-au închis graniţele sau fac ziduri, atunci avem dreptul să ne apărăm în egală măsură”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri