Klaus Iohannis vrea un buget mai mare pentru Armată: "Voi declanşa consultări cu partidele"

Data publicării:
Klaus Iohannis receptie - presidency-1.ro 3

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că va declanșa consultări cu partidele parlamentare în vederea încheierii unui acord cu scopul asigurării în 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare și păstrării acestui obiectiv pentru cel puțin 10 ani. 

Una dintre prioritățile mandatului meu pentru perioada imediat următoare este găsirea soluțiilor pentru creșterea bugetului Apărării. Voi declanșa consultări cu partidele parlamentare pentru încheierea unui acord politic cu scopul asigurării în anul 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare. Mai mult, propun tuturor factorilor politici atât de guvernare, cât și din Opoziție să-și asume clar menținerea acestui minim obiectiv pentru cel puțin 10 ani, astfel încât să putem sigura predictibilitatea cheltuielilor militare, mai ales în ceea ce privește pregătirea și programele strategice de înzestrare", a declarat președintele la ceremonia de învestire în funcție a noului șef al Statului Major General, general-locotenent Nicolae-Ionel Ciucă, eveniment desfășurat la sediul MApN.

Iohannis a adăugat că alături de ceilalți factori de decizie ai statului și de partenerii externi va face tot posibilul pentru găsirea "soluțiilor realiste de alocare a resurselor bugetare care să permită finanțarea corectă a sistemului militar".

"Nu voi accepta ca în viitor Guvernul, indiferent de cine-l conduce, să nu respecte finanțarea asumată pentru Armată", a mai declarat șeful statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri