Kovesi, chemată din nou la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009

Data actualizării: Data publicării:
kovesi2

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 au decis luni să o cheme din nou la audieri pe procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu, iar decizia a fost luată cu 9 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” și 2 abțineri.

Audierea doamnei Kovesi va avea loc, în principiu, având în vedere că audierea domnul Videanu este deja stabilită pentru miercuri dimineață, cred că tot miercuri dimineață, în jurul orei 9:00 - 9:30, vom face această invitație”, a spus președintele comisiei de anchetă, Oana Florea, la Palatul Parlamentului.

Întrebată dacă, după părerea ei, șefa DNA va onora această a patra invitație, Florea a spus că nu are idei preconcepute.

„Noi ne facem datoria în continuare, este decizia dânsei dacă vine sau nu. Din păcate, România a inclus în Constituția ei, după modelul altor state, posibilitatea de a avea comisii speciale de anchetă, dar nu a înțeles pe deplin importanța acestor comisii și greutatea lor. În acest fel, noi nu avem o lege specială, astfel încât pe parcursul celor câteva luni de comisie am recurs, iată, la a patra decizie a Curții Constituționale pentru a fixa un cadru legislativ atât de necesar funcționării noastre. Curtea Constituțională statuează obligativitatea oricărei persoane care deține o funcție publică de a veni la Parlament în virtutea principiului colaborării loiale și în virtutea bunei credințe pentru a lămuri aspecte și evenimente semnificative din viața societății românești. Având în vedere că alegerile, orice fel de alegeri, dintr-un stat democratic constituie un eveniment important, este desigur importantă și opinia dânsei cu ce s-a întâmplat în seara de 6 decembrie în sufrageria domnului Oprea”, a menționat Florea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri