L. Dragnea: A fost un grup care s-a izolat. Le era frică de români?

Data publicării:
dragnea

Românii n-au fost dezbinați de Ziua Națională, în schimb a existat la parada militară un "grup izolat" care a stabilit un sistem de control și protecție, prin care s-a depărtat foarte mult de români, a afirmat, joi, președintele PSD, Liviu Dragnea.

dragnea
FOTO: Facebook Liviu Dragnea

"Românii n-au fost dezbinați astăzi, au fost foarte uniți. În schimb, a fost un grup care s-a izolat, și care erau destul de stingheri acolo, și care au stabilit un sistem de protecție și de control depărtându-se foarte mult de români. Dar de ce le era frică de români? Vorbim de autorități ale statului român. Cum să le fie frică de români? Românii sunt oameni pașnici", a declarat Dragnea, la o emisiune televizată, citat de Agerpers.

În ceea ce privește "așa-zisele scenarii", liderul PSD a semnalat un aspect pe care l-a calificat ca fiind "foarte grav".

"Ieri dimineață, la ședința care a avut loc de organizare, unde a fost invitată și Primăria, SPP-ul a spus că au informații că în jurul meu și al lui Gabi Firea vor fi o mie de oameni aduși de la Voluntari, care vor fi pregătiți cu bâte și să producă ambuscade. Lângă la noi era un domn de la Bistrița-Năsăud care cânta foarte frumos, care este artist, niște copii, niște mame și niște oameni obișnuiți. N-a fost niciun fel de aranjament. (...) Dar, pentru prima dată de Ziua Națională, nu s-a mai aplaudat când a trecut parada militară. Și noi am întrebat la un moment dat ce se întâmplă. Mi-a spus o doamnă: Mi-e frică să și aplaud. Cu toții am auzit că ne filmează, că ne filează, că așa a zis SPP-ul - că vor fi filmați toți care stau în jurul nostru, vor fi filați, vor fi înregistrați. (...) Pe de altă parte, aceste filtre nenorocite, mult prea dure, copii controlați, mame controlate și în poșetă... Bun, dacă ai hotărât să te îndepărtezi atât de mult de români, e decizia ta dar, totuși, dacă ai făcut acest filtraj, pune suficienți oameni ca să facă asta. Și, dincolo de asta, au și îndrăznit să spună oamenilor care erau din ce în ce mai nervoși: "Primăria a organizat asta, Primăria a predat amplasamentul". Nici măcar nu-și asumă lucrul ăsta", a susținut președintele PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri