L.Dragnea: Acum nu îmi doresc să fiu premier. Mă interesează în mod aproape exclusiv funcția de președinte al PSD

Data publicării:
liviu dragnea tribuna psd facebook

 

Foto: PSD

Acum nu îmi doresc să fiu premier. Știți ce îmi doresc foarte mult? Să reușesc ca, în 2016, sau până la finalul anului 2016, PSD să fie perceput ca un partid care are o altă abordare politică, un partid care reușește să creeze o altă generație de lideri care să preia ciclul politic începând cu 2017, un partid care poate să devină motorul schimbării și progresului în România. Pentru asta, mă interesează în mod aproape exclusiv funcția de președinte al partidului, pe care să o gestionez bine până la finalul anului 2016 cel puțin și cu cele două alegeri, locale și parlamentare, câștigate de PSD. Aș vrea să fiu unul din acei oameni care, împreună cu alți oameni, să ne strângem în jurul unei mese și să construim planul de dezvoltare al acestei țări pe următorii 25 de ani”, a spus Dragnea, la România TV.

El a apreciat că premierul Victor Ponta este unul „eficient” și a precizat că PSD „nu are de ce să îi retragă sprijinul politic”.

Actuala guvernare este o guvernare bună și eficientă, nu avem nici un fel de alternativă la actualul guvern, iar noi vrem să păstrăm această guvernare. Victor Ponta e un premier eficient, PSD nu are de ce să îi retragă sprijinul politic”, a subliniat Dragnea.

Întrebat dacă Gabriel Oprea poate să fie un premier bun, liderul interimar al PSD a spus că acesta ar putea fi, însă PSD nu va sta într-un guvern în care premierul nu e propus de PSD.

PSD este cel mai mare partid din România și nu poate să-și permită să rămână într-un guvern în care nu are decizia finală, în schimb să aibă cele mai mari costuri posibile. Am mai avut o dată experiența asta, în 2009, și a fost suficient pentru noi”, a încheiat Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri