L. Dragnea: Dacă nu e niciun motiv întemeiat pentru a-i cere demisia lui Ungureanu de la SIE, nu susţinem

Data publicării:
mihai razvan ungureanu captura

 

”Dacă există motive întemeiate pentru care cineva îi cere demisia, dar motive legate de activitatea instituţiei, a Serviciului, pentru care să i se ceară demisia, vom susţine. Dacă nu e niciun motiv întemeiat şi cineva pur şi simplu vrea să-l schimbe pe Mihai Răzvan Ungureanu, noi nu suntem de acord pentru că cele două servicii de informaţii - SRI şi SIE - sunt două servicii foarte bine integrate în structurile internaţionale şi globale. Ori o acţiune de genul ăsta fără să fie motivată de cauze privind disfuncţionalitatea posibilă a Serviciului nu ne poate determina pe noi să susţinem aşa ceva”, a declarat Dragnea, citat de News.ro.

El a răspuns astfel unei întrebări dacă ar susţine un astfel de demers în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi solicitat lui Ungureanu demisia.

Liderul PSD a precizat că în momentul în care Mihai Răzvan Ungureanu a fost votat în plenul Parlamentului, social-democraţii au votat împotrivă, menţionând că ”aia a fost opinia noastră”.

”La votul din plen noi am fost împotrivă. Aia a fost opinia noastră, dar o dată ce a fost numit acolo nu vreau ca Serviciul de Informaţii să intre iar într-o perioada de instabilitate. Mai ales în conjunctura internaţională în care ne aflăm acum. Dacă sunt chestiuni persoanel să se rezolve altfel”, a mai spus Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri