L. Dragnea, săgeți către V. Ponta: Tânărul meu prieten a făcut câteva gesturi anapoda, a părăsit regulile prieteniei

Data publicării:
victor ponta liviu dragnea facebook dragnea 31 07 2015

Mărturisirea noului lider al PSD a fost făcută într-un mesaj postat pe Facebook. Tot acolo, Liviu Dragnea susţine că, dacă a fost vorba despre trădare în partid, nu se face vinovat de acest lucru.

Am auzit zilele astea o multime de voci acuzandu-ma ca m-am purtat incorect cu Victor si as vrea sa lamuresc acest...

Posted by Liviu Dragnea on Thursday, July 30, 2015

„Am auzit zilele astea o mulțime de voci acuzându-mă că m-am purtat incorect cu Victor și as vrea să lămuresc acest subiect aici, într-un spațiu mai degrabă personal, fiindcă subiectul este în primul rând unul personal.

Am puțini prieteni la care țin cu adevărat, iar Victor e unul dintre acești puțini. Chiar dacă prietenia cu el mi s-a tras de la politică, cu timpul ea a evoluat separat. I-am fost și mi-a fost alături în clipe grele și în clipe frumoase, ne-am stat unul altuia aproape la bine și la rău, ne-am bucurat împreuna de marile victorii politice și ne-am amărât de multe ori, în doi, când lucrurile au ieșit prost.

Am văzut în el și văd în continuare un tânăr înzestrat pentru politica mare cum puțini au fost. L-am secondat cu credință, l-am sprijinit cu loialitate și am primit, până nu de mult, același tratament din partea lui. În ultima perioada însă, când asupra lui Victor politica a adunat nori grei, prietenul meu a început să dea semne de răceală. Sunt convins că presiunea în care a lucrat în ultima vreme l-a făcut să-și piarda calmul și echilibrul, iar acest neprețuit prieten al meu mi-a creat impresia că, dintr-o dată, ne-am răcit. E vina mea că acest lucru s-a întâmplat, fiindcă eu, fiind cu zece ani mai mare, ar fi trebuit să înțeleg mai repede decât am făcut-o.

Am crezut că prietenii nu se lasă unul pe celălalt în nedumerire, că prietenii își telefonează oricât de grave ar fi împrejurările, că prietenii își cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindcă tânărul meu prieten a făcut cateva gesturi anapoda, pentru că a părăsit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grăbit să-i fac reproșuri în public. Aceste reproșuri erau izvorâte din îngrijorarea mea pentru situația partidului nostru, dar înțeleg acum că era mai bine să nu le fac.

Prietenia mea pentru el este azi intactă. Îl asigur că, oricât de grea i-ar fi povara pe care a ales s-o poarte, eu o să-i stau mereu alături cu vorba și cu fapta. Nu contează cine cum a votat într-o adunare politică, nu contează cine pe cine a sprijinit. Am fost apropiați și sper să fim în continuare la fel de apropiați, fiindcă nu se pot șterge cu buretele cei aproape șase ani de când am pornit împreuna să facem lucruri pe care le-am vrut mari.

Am auzit cuvântul trădare, și, probabil, îl voi mai auzi. Cei care mă cunosc știu că acest cuvânt, dacă a existat vreodată între noi doi, nu se referă la mine. Sunt un provincial sentimental, cu păcatele și cu limitele lui, iar prietenia e o limită pe care m-am străduit mereu să n-o încalc”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri