Dragnea, iritat de declarațiile despre achiziția rachetelor Patriot

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu i-a plăcut afirmaţia şefului Statului Major General, Nicolae Ciucă, potrivit căreia România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot, aşteptându-se de la general la „foarte multă rigoare”, având în vedere funcţia pe care o deţine, şi a explicat că nu au fost încă finalizate procedurile parlamentare.

dragnea

„Ce nu mi-a plăcut astăzi (joi - n.r.) a fost declaraţia, nu ştiu dacă a fost astăzi sau ieri, declaraţia şefului Statului Major (generalul Nicolae Ciucă - n.r.) care a anunţat deja că va achiziţiona rachete Patriot. Păi au finalizat procedurile? Nu e bine să aştept derularea procedurilor totuşi? E şeful Statului Major şi mă aştept la foarte multă rigoare. Poate şi ministrul Apărării se gândeşte la asta tot timpul acolo, prin minister. Mai puţine declaraţii şi mai multă acţiune cred că este mai bine”, a precizat Liviu Dragnea.

România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot, a anunţat, joi, la Smârdan, şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

Ciucă a răspuns unei întrebări referitoare la planul de achiziţii al Ministerului Apărării Naţionale în acest an.

El nu a făcut precizări legate de numărul rachetelor care ar urma să fie cumpărate, şi nici nu a oferit alte detalii legate de achiziţie.

„Am trimis recent către ODISI şi sperăm să avem un răspuns cât mai curând pentru bateriile de rachete Patriot şi pentru sistemele HIMARS; au fost deja trimise. În curând, vom lua o decizie şi pentru blindatele opt ori opt cel puţin pentru primele 94, în curând, în acest an”, a declarat secretarul de stat în MApN, Florin Lazăr Vlădică.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri