La uşa PSD bat creditorii. Partidul a rămas cu datorii de 7 milioane de euro după mandatul lui V. Ponta 

Data publicării:
liviu dragnea tribuna psd facebook

Liviu Dragnea se plânge că unii creditori au început să se poarte mai rău decât cămătarii când îşi cer banii înapoi. Apelează deja la instanțe pentru recuperarea banilor. O revendicare specială a avut anul trecut un creditor care a cerut chiar fotoliul preşedintelui PSD în schimbul sumei datorate de partid.

Liviu Dragnea, președintele PSD: „Situaţia este în instanţă, din fericire am mai câştigat din procese.

În schimb au venit cu solicitări de penalităţi ca să vă dau un exemplu de la 2 la 22, de 22 de ori mai mult, nu există în lume aşa ceva, îi depăşesc şi pe cămătari, nici cămătarii nu cred că nu au ratat asta”.

După mandatul lui Victor Ponta, partidul a rămas cu şapte milioane de euro datorie. Trezorierul PSD spune aceasta a scăzut în la finalul anului trecut.

Mircea Drăghici, trezorierul PSD: „Cel puţin 10-15% mai puţin”.

Dacă firmele româneşti nu sunt plătite, consultanţii americani care au lucrat pentru Victor Ponta şi-au primit banii.

Marian Neacşu, secretar general PSD: „Nu cunosc, nu avem niciun fel de firmă, deci toate firmele la care avem datorii sunt firme româneşti. Mai sunt datorii şi din campania de la europarlamentare şi din campania prezidenţială”.

În pofida datoriilor, contul central al PSD nu mai este blocat.

Marian Neacşu, secretar general PSD: „În momentul acesta nu avem nici o poprire asupra contului”.

PSD-iştii au plătit şi două treimi din sediul central, evaluat la 900.000 de euro.

Mircea Drăghici, trezorier PSD: „Am trecut serios peste 60%. Ne apropiem din câte cunosc eu de 600.000 de euro”.

Social-democraţii se plâng însă că au rămas cu datoriile după divorţul de PNL din cadrul USL.

Marian Neacşu, secretar general PSD: „Se pare că mare parte s-au împărţit între noi şi noi, deci o bună parte din datoriile USL-ului sunt rămase în momentul ăsta strict şi exclusiv la PSD”.

Pentru că următoarele campanii sunt finanţate cu bani de la buget, PSD promite că va plăti datoriile istorice în anii următori.

Mircea Drăghici, trezorier PSD: „Datoriile pe care le avem deja şi luând în calcul ritmul pe care îl parcurgem de un an încoace de plată a datoriilor ar trebui să se stingă undeva într-o perioadă rezonabilă de doi ani, doi ani şi jumătate”.

Potrivit statutului, cotizaţia unui membru PSD este de cel puţin un leu. Dintre filialele PSD, cea mai grea situaţie financiară o traversează organizaţia de la Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri