Lansarea lui Victor Ponta, văzută prin ochii simpatizanților: „Noi servim popcorn de poftă, nu de alte chestii politice”

Data publicării:
ponta ingerul romaniei

70.000 de spectatori - pe această cifră au mizat liderii PSD când au planificat lansarea lui Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni. Treziţi cu noaptea în cap, urcaţi în autocare şi trimişi spre Bucureşti, activiştii au avut surpriza să piardă ore întregi pe drum şi la intrarea pe stadion. Din această cauză, evenimentul de la Arena Naţională a început cu treizeci de minute întârziere şi s-a încheiat după o oră.

Pe stadion, simpatizanţii PSD au mâncat popocorn, aluzie clară la declaraţia recentă a lui Victor Ponta, potrivit căreia în primul tur nu se va agita foarte mult. Pentru social-democratul de rând, are însă altă semnficaţie.

Noi servim popcorn de poftă, nu de alte chestii politice, fiind un aperitiv înainte de a consuma o bere”, a spus unul dintre cei aflați ieri pe Arena Națională.

„Ca la un meci de fotbal, vă dați seama, un pahar de suc, un popcorn nu strică”, a spus un alt simpatizant.

Reporter: Poate domnul Ponta să iasă din primul tur și să stea în fața televizorului și să mănânce popcorn?

Simpatizant: Da.

Reporter: De ce crezi asta?

Simpatizant: Nu știu.

Reporter: Ce te aștepți tu de la viitorul președinte?

Simpatizant: Ce se poate.

Reporter: Adică?

Simpatizant: Nu știu, nu știu.

Liderii PSD nu s-au amestecat cu social-democraţii de rând pentru că ei au avut locuri în lojă, iar maşinile lor de lux au stat în parcări speciale. Victor Ponta, în schimb, a ajuns la eveniment cu o dubiţă de campanie şi a preferat baia de mulţime.

Traian Băsescu: Va fi vai de noi cu un președinte ca Ponta-Kim-Jong-un!
VIDEO. Cadouri pentru Victor Ponta și Klaus Iohannis de la Monica Macovei
Candidatura lui Victor Ponta la Cotroceni, contestată

Deşi organizatorii au încercat să reediteze spectacolul politic făcut de USL în octombrie 2012, desfăşurat pe acelaşi stadion, de această dată participanţii nu au mai putut auzi discursurile din cauza problemelor tehnice. Mulţi au început să părăsească stadionul înainte şi în timpul discursului susţinut de propriul candidat.

„Asta este, noi ne-am făcut datoria. Avem servici și trebuie să...”, a spus unul dintre cei veniți.

„Eu nu am înțeles nimic. E prea mare gălăgie. Ne-am plictisit un pic”, a spus un alt simpatizant.

Au reuşit să anime atmosfera angajaţii din subordinea primăriei Sectorului 4, mobilizaţi de primarul Cristian Popescu Piedone, tinerele aduse de primarul Radu Mazăre, şi galeria clubului Dinamo, tocmită de liderul UNPR, Gabriel Oprea.

Pentru social-democraţii din provincie, mâncarea şi plimbarea gratuită nu au fost singurele stimulente. Sumele primite de fiecare activist au variat între 50 şi 100 de lei în cazul PSD, şi doar 20 de lei, în cazul UNPR.

FILMARE CU CARMERĂ ASCUNSĂ:

Participant: Ne-a dat bani. (...) 100 de lei.

Reporter: 100. Şi vă convine aşa? Mergeţi şi la Bucureşti, vă plimbaţi...

Participant: Dar de ce să nu mergem? Mergem, ne plimbăm. (...) Ne-au adus ei, ne-a luat după seria de buletin.

Reporter: După ce criteriu v-au ales?

Participant: Depinde”.

E posibil să li se dea pentru două sendvișuri, pentru un Cola, de la organizație. Sunt lucruri normale. Nu poți să chemi niște oameni care au salarii de 8-9 milioane, să-i aduci până aici, să nu le dai. Fiecare organizație, în funcție de ce bani au. Dacă au bani mai mulți, poate să mănânce și o friptură, dacă n-au bani, mănâncă două eugenii”, a spus Marian Vanghelie.

CAMERA ASCUNSĂ. Victor Ponta, lansare pe Arena Națională. „Ne-a dat bani. 100 de lei”
Sfatul lui Mircea Geoană pentru Victor Ponta
Liviu Dragnea: „Cel mai mare, mai vizionar, mai puternic partid din România e îndrăgostit de țara lui”
Lansarea Candidaturii lui Victor Ponta, comparată de Opoziție cu manifestările din Coreea de Nord
Câteva persoane au protestat la lansarea candidaturii lui Victor Ponta: „100 de lei, cât v-au dat? V-au dat bonuri să mâncaţi mici?”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri