Legea amnistiei, motiv de scandal între deputații liberali și cei din PSD

Data publicării:
parlament captura-1

În şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor, liberalii au cerut organizarea dezbaterii pe legea amnistiei şi graţierii.

Ei vor ca proiectul, în forma în care se află în Parlament, să fie respins până la finalul acestei sesiuni. PSD s-a opus.

S-a propus de către dl. preşedinte Hrebenciuc, care a condus Biroul Permanent, ca inclusiv pe perioada vacanţei de vară sa aiba loc dezbateri în colegii, să aibă loc consultările publice în continuare, pentru că atâta timp cât e vorba de un drept pe care îl are Camera Deputaților de a vota o lege a amnistei şi graţierii, acest lucru se poate produce sau nu se poate produce”, a spus Nicolae Mircovici, secretar al Camerei Deputaţilor.

Premierul Victor Ponta spune că nu există o directivă de partid pentru susţinerea acestui proiect.

„Nu am avut nici un fel de discuţie şi nu cred că se va discuta aşa ceva”, a spus el.

Liberalii acuză puterea că, prin refuzul de a pune proiectul pe ordinea de zi, încalcă regulamentul.

„Vom face săptămânal acest demers, de a cere respingerea acestui proiect de lege, pentru a pune punct şaradei politice jucate de PSD”, spune deputatul PNL Alina Gorghiu într-un comunicat.

Proiectul privind amnistia şi graţierea a fost dezbătut de Camerei Deputaţilor în luna decembrie. După ce a fost criticat de societatea civilă şi de ambasadele ţărilor occidentale, el a fost retrimis la Comisia Juridică. Proiectul prevede amnistia pedepselor cu închisoare de până la 6 ani și grațierea celor condamnați la cel mult șapte ani, inclusiv a faptelor de corupţie, pe motiv că închisorile sunt supraaglomerate. Opoziţia a susţinut că iniţiatorii doresc de fapt să-i ajute pe demnitari precum Adrian Năstase să scape de închisoare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri