Legea antidefăimare. C. T. Popescu: „Domnul Dragnea este cuprins de fiori democratici”

Data publicării:
liviu dragnea tribuna psd facebook-1

Domnul Dragnea este cuprins de fiori democratici, de apărare a cui? A drepturilor omului! Ciudat! Puseul ăsta i-a apucat în același timp și pe domnul Dragnea și pe domnul Băsescu. Peste noapte s-au transformat în apărătorii drepturilor omului. Interesant!”, a spus Cristian Tudor Popescu.

C.T.Popescu: Înainte de a vorbi de calitatea de apărător al drepturilor omului a domnului Băsescu, trebuie să ne întrebăm în ce măsură este om

În legătură cu acest demers anunțat de domnul Dragnea și de domnul Băsescu, aș vrea să vă spun o poveste. Luați-o ca atare. Știți cine a fost personajul de nomenclatură înaltă comunistă, din tot sistemul comunist, din toate țările, care a propus la un moment dat și a încercat să aplice cele mai liberal-radicale reforme în favoarea drepturilor omului? A fost Beria Lavrenti Pavlovich. În 1953, după moartea lu Stalin, Beria s-a apucat să elibereze deținuții politici, să demanteleze gulagul, să pună capăt campaniei de rusificare a non-rușilor din Uniunea Sovietică, să stopeze campania antisemită declanșată de Stalin în ultimii ani de viață, să propună în Germania de Est încetarea construcției forțate a socialismului, încetarea eliminării capitalului privat din economie și încetarea colectivizării forțate. Finalmente, a propus Politburo-ului strângerea relației cu Statele Unite și încetarea Războiului Rece. Cine făcea asta? Omul care a tras cu tunul în țăranii ruși în anii 20-30, a fost principalul executor al politicii de colectivizare sâgeroasă, cel care a condus sistemul Gulag, din ordinul căruia au fost executați mii de oameni, cel care răpea fete, noaptea, de pe străzi. Vedea o fată care-i plăcea, badigarzii o luau, o duceau la o cameră capitonată, o viola și îi dădea un buchet de flori, la sfârșit, pentru ca violul să fie liber consimțit. Iar dacă familia ei îndrăznea să vorbească despre asta, erau trimiși toți în Gulag. Iar dacă fata se opunea prea mult, atunci fata era strangulată și îngropată în grădina de trandafiri a soției lui Beria”, a povestit jurnalistul, adăugând despre Beria că după aceea a fost „reformistul radical, cel mai mare apărător al drepturilor omului din nomenclatura comunistă”. „Am spus și eu o poveste, nu trebuie să vă gândiți la nu știu ce”, a completat el.

Întrebat dacă există o nevoie pentru legea defăimării, Cristian Tudor Popescu a răspuns că „sigur că există”.

Ne-a povățuit ministrul Justiției, domnul Cazanciuc, cum să detectăm această nevoie în societate, prin metode științifice. Uitați-vă în jur! Adică un fel de extensie a lui 'după cum vezi' a lui Stalin. Ne uităm în jur și ce vedem? Vedem peste tot femei defăimate, bătrâni, musulmani, țigani, evrei nu, că nu mai sunt. Chiar vedem lucrurile astea? Dacă așa zice domnul Cazanciuc, dacă așa zice domnul Dragnea”, a adăugat jurnalistul.

Eu îmi pun o întrebare, am văzut textul legii propus de domnul Dragnea. Dacă eu spun de pildă că domnul Ponta este un plagiator ordinar, îl defăimez nu? Unde ar putea intra în enumerarea aceea a domnului Dragnea, adică gen, grupuri, vârstă, religie, orientare sexuală și tradiții culturale? Am găsit. Deci domnul Ponta intră la tradiții culturale, păstrarea tradițiilor culturale cu plagiatul ordinar. E adevărat că nu știu dacă o să fiu pedepsit, pentru că n-am reușit să-l pun în inferioritate, deși spun asta de vreo trei ani. E în continuare premier, cu plagiatul ordinar cu tot. În schimb, dacă despre domnul Dragnea aș spune că face parte din grupul select al șefilor de partid care sunt și condamnați penal, atunci l-am defăimat. L-am defăimat pe domnul Dragnea și în ce categorie intru cu defăimarea? La apartenență politică. Acum aud că domnul Dragnea ar vrea să scoată apartenența politică, așa că nici aici n-o să mai fiu condamnat”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Proiectul antidefăimare iniţiat de Liviu Dragnea a trecut de Senat. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, vrea amenzi usturătoare, de până la 60.000 de lei, pentru cei care defăimează. Este prevederea dintr-un proiect de lege privind defăimarea socială.

Potrivit proiectului, defăimarea socială ar putea fi pedepsită cu amendă de la 1.000 lei la 60.000 lei. Propunerea vizează obligaţia ca radioul şi televiziunea publică să includă programe de promovare a toleranţei, profesorii să urmeze cursuri, iar unităţile de învăţământ să adopte un "plan anual pentru implementarea acţiunilor privind combaterea discriminării".

Proiectul privind discriminarea socială urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri