Legea CAS, ţinută la sertar. De ce va fi amânată, din nou, dezbaterea măsurii în Parlament

Data publicării:
camera deputatilor mediafax

Primul a promis că va face tot posibilul ca scăderea contribuţiilor la asigurările sociale să intre în vigoare la 1 octombrie. Cel de-al doilea nu susţine măsura şi a încercat să o împiedice prin orice mijloace. A întors legea la Parlament şi a cerut reexaminarea ei. 

Şansele scad pe zi ce trece, iar Guvernul şi partidele care îl susţin par să nu se mai grăbească. Senatul a fost convocat luni să discute cererea de reexaminare a preşedintelui. La ora 15 va fi dezbătută în Comisia de Buget, iar la 16 ar trebui să fie votată în plen. Este de aşteptat ca parlamentarii să respingă solicitarea şefului statului. Nu este însă suficient.

Legea se blochează la Camera Deputaţilor unde nu a fost convocat plenul, ci doar comisia de buget, pentru marţi, la ora 10. Surse din PSD susţin că plenul să va reuni abia în septembrie, când va începe oficial o nouă sesiune. Iar premierul confirmă că deputaţii nu se grăbesc şi estimează că legea va ajunge la promulgare abia peste două luni jumătate. Orice întârziere este în favoarea preşedintelui Traian Băsescu. Dacă şeful statului va ataca legea şi la Curtea Constituţională, sunt şanse mari ca judecătorii să nu dea un verdict la timp, astfel încât actul normativ să nu intre în vigoare la data promisă de Guvern: I octombrie. Deşi este inexplicabilă întârzierea legii în Parlament, în condiţiile în care putea fi dezbătută de acum o lună, premierul pretinde că susţine în continuare măsura. 

Programul Senatului

Luni

15.00 Comisia de Buget dezbate reducerea CAS

16.00 Plenul dezbate reducerea CAS 

Programul Camerei Deputaţilor

Marţi

10.00 Comisia de Buget dezbate reducerea CAS

Plenul dezbate reducerea CAS

Camera Deputaţilor nu şiu de cât are nevoie, de o săptămână, două probabil, din toate calculele rezultă că cel târziu pe 10.-15 septembrie, preşedintele va avea legea revotată pe biroul său şi nu mai poate, de data aceasta, să o respingă”, a spus Victor Ponta

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri