Legea dării în plată, întoarsă în Parlament

Data publicării:
klaus

Președinția a publicat cererea de reexaminare pe care a trimis-o Parlamentului. În ceea ce privește Legea dării în plată, sunt foarte multe argumente de ordin tehnic și legislativ. Sunt invocate de mai multe ori excepții de la Codul Civil, terminologia folosită nu este cea adecvată, se mai arată în cererea de reexaminare și, mai mult decât atât, legea intră în conflict cu alte acte normative care sunt în vigoare în acest moment. Sunt și câteva observații pe fond și anume faptul că în momentul în care este comunicată confirmarea, se stinge dreptul creditorului de a se îndrepta împotriva co-debitorilor și a garanților personali sau ipotecari.

Din această cerere de reexaminare reiese că președintele nu se împotrivește sub nicio formă principiilor legii, ci se consideră că aceasta nu este suficient de explicit făcută și nu stabilește foarte clar criteriile, momentele în care pot să fie date înapoi apartamentele, astfel încât să fie stinsă datoria și lipsesc criterii foarte clare pe baza cărora să beneficieze cei care au luat credite de la bancă și nu le mai pot înapoia.

Legea va fi discutată și în Camera Deputaților și în Senat, iar forma rezultată după discuțiile din Parlament va ajunge din nou pe masa președintelui, care de această dată nu va mai avea altă posibilitate decât aceea de a promulga legea.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri