Legea defăimării. Liviu Dragnea va depune plângere penală in rem

Data publicării:
liviu dragnea-2

Liviu Dragnea solicită să se verifice faptele, și nu persoanele. Mâine va fi depusă această plângere. A fost o întreagă dispută astăzi în Camera Deputaților pe prezența de la momentul votului acestui proiect de lege.

Proiectul este destul de controversat, a fost modificat în urmă cu 2 zile pentru că în lege nu se mai găsesc multe dintre articolele inițiale: amenzile, articolele referitoare la defăimarea socială, instigarea la ură, inclusiv titlul a fost modificat, astfel încât să fie o lege a toleranței.

Astăzi în plenul Camerei Deputațior au fost două interpretări pe același vot. Inițial președintele de sedință a anunțat că legea fost adoptată, însă liberalii au contestat prezența, și mai apoi, tot președintele de sedință a anunțat că proiectul de lege a fost respins pentru că nu a întocmit suficiente voturi pentru.

Liviu Dragnea spune că a verificat lista deputaților care au votat. Acolo apare că au fost 301 cartele și 301 de deputați prezenți. Trebuia să se ia în calcul majoritate deputaților prezenți. Dacă 152 au votat pentru, legea ar fi trecut. Liviu Dragnea spune că o mână diabolică a mai pus alți 14 deputați pe lângă cei 301, astfel încât prezența a fost de 315, ceea ce a dus la respingerea proiectului de lege.

 CITIȚI ȘI: 

Legea defăimării a fost respinsă cu scandal

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri