Legea salarizării nu va fi dezbătută public

Data actualizării: Data publicării:
160817_ilustratie_bani_11_INQUAM_Octav_Ganea

Legea salarizării nu va fi dezbătută public, ci va fi asumată de toți parlamentarii coaliției de guvernare, a anunțat premierul Sorin Grindeanu. Proiectul de lege ar putea ajunge chiar săptămâna aceasta în Parlament. 

Am discutat și în această dimineață cu doamna ministru Olguța Vasilescu, este o lege extrem de importantă pentru noi, se află în programul nostru de guvernare, măsura este așteptată de toți românii. Va fi o inițiativă în Parlament a tuturor deputaților și senatorilor care fac parte din coaliția de guvernare. O să fie trimisă în cel mai scurt termen, probabil că în această săptămână”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

De altfel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat duminică faptul că se ia în calcul la nivelul coaliţiei de guvernare asumarea legii salarizării unitare ca iniţiativă parlamentară a liderilor partidelor majorităţii şi a spus că speră ca actul normativ să fie gata şi sa ajungă în Legislativ săptămâna care începe.

De asemenea, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a precizat legea salarizării bugetarilor trebuie să se încadreze în cheltuieli de cel mult 25,5% din PIB, pentru ca România să nu depășească deficitul de 3%. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri