Lia O. Vasilescu nu a jurat cu mâna pe Biblie la învestire

Data actualizării: Data publicării:
guvern grindeanu inquam octav ganea (1)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ceremonie de învestire a miniștrilor din Guvernul Grindeanu atipică la Palatul Cotroceni. Lia Olguța Vasilescu nu a pus mâna pe Biblie atunci când a depus jurământul pentru învestirea în funcția de ministru al Muncii. Cutuma este ca atunci când miniștrii sunt învestiți în funcție să rostească jurământul cu mâna pe Biblie și pe Constituție. Lia Olguța Vasilescu a demisionat în urmă cu scurt timp de la Primăria Craiovei pentru a-și exercita funcția de ministru.

Tot la ceremonia de învestire, Ștefan Viorel, noul ministru al Finanțelor, a fost atât de nerăbdător după jurământ să dea mâna cu președintele încât a uitat să semneze decretul de învestire. I s-a atras atenția rapid și situația a fost remediată. 

După ce toți miniștrii au depus jurământul a urmat discursul președintelui Klaus Iohannis care a fost presărat cu ironii referitoare la programul de guvernare al coaliției de guvernare și la adresa liderului social-democraților, Liviu Dragnea. Președintele i-a îndemnat pe noii miniștri să susțină lupta anticorupție și să vegheze ca justiția să rămână independentă. De asemenea, șeful statului a spus că așteaptă să îi explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3 la sută, cum vor creşte salariile, cum vor scădea impozitul, TVA şi multe alte lucruri

„Trebuie să livraţi ceea ce a fost promis în campania electorală. Campania electorală nu e doar un circ mediatic, sau poate că este (...) De asta aţi fost votaţi şi asta trebui să livreze Guvernul. Sper ca într-o zi să îmi eplicaţi cum veţi face astfel încât să vă încadraţi în deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi impozitele, TVA şi multe alte lucruri", a afirmat preşedintele.

De asemenea, în mod normal, la finalul depunerii jurămintelor și discursului președintelui ar fi trebuit să fie un moment festiv, în care noii miniștri și președintele să ciocnească un pahar de șampanie. La Palatul Cotroceni nu a fost pregătit nimic în acest sens, astfel că miniștrii s-au pozat pe rând cu Klaus Iohannis, care a părăsit imediat sala, și apoi cu Liviu Dragnea. 

Deschideți galeria foto pentru a vedea mai multe imagini de la ceremonia de învestire a Guvernului Grindeanu (click pe prima fotografie). Sursa fotografiilor: Inquam/ Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

La finalul ceremoniei, Klaus Iohannis le-a spus jurnaliștilor prezenți la Palatul Cotroceni că nu răspunde acum la întrebări, dar a promis că „ne vom vedea mai des”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri