Liberalii au mizat pe aderarea rapidă la PPE. Popularii europeni îi vor membri în septembrie

Data publicării:
liberali

Acest lucru a dat peste cap planurile liberalilor, care se confruntă acum cu atacuri din partea colegilor care susţin apartenenţa la ALDE.

Imediat după eşecul PNL la europarlamentare, fostul lider Crin Antonescu a anunţat părăsirea grupului ALDE pentru PPE ca un lucru aproape realizat.

Momentul avansat pentru acest pas a fost 2-4 iunie când, spuneau liberalii, PPE va avea toate actele necesare pentru a răspunde solicitarii de adeziune formulată de PNL. Statutul partidului, care face referire la apartenenţa la ALDE, a blocat însă orice demers de afiliere la PPE până la Congres.

Până pe 16 iunie, în toate filialele din țară vor avea loc delegații permanente. Azi avem o formă în statut, vom merge cu o propunere pentru modificare, dar numai după consultarea bazei partidului”, a declarat Cătălin Boboc, membru al comisiei de statut a PNL.

Lovitura pentru demersul de imagine iniţiat de Crin Antonescu a venit din partea PPE.

Urmează să primim documentele aferente acestei cereri, în zilele următoare. Ne aşteptăm ca procesul de afiliere să fie finalizat la următoarea Adunare, care este prevăzută în septembrie", a explicat purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou.

Afilierea efectivă se consumă undeva până la începutul lunii iulie (…) A fost o greşeală, s-a confundat 3 iunie cu 3 iulie, asta a fost greşeala. Să nu-şi facă nimeni probleme, suntem ca şi aderaţi", îşi apără proiectul vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde.

De toate aceste sincope profită partizanii rămânerii în ALDE.

Suntem tot membri ALDE, am fost păcăliți de Antonescu. În ședința BP ne-a spus că pe 3 iunie vom fi primiți. De asta am optat toți pentru aderare”, a declarat, recent, vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai.

Deocamdată, singurul succes simbolic l-a constituit intrarea celor şase eurodeputaţi PNL în grupul PPE şi alegerea Adinei Valean drept copreşedinte a delegaţiei europarlamentarilor români din PPE.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri