Liberalii se atacă reciproc prin mesaje publice

Data actualizării: Data publicării:
colaj turcan tariceanu

Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, spune despre ALDE a depăşit cu greu pragul electoral şi că formaţiunea se va dizolva în PSD şi PNL. Este răspunsul la o scrisoare deschisă lansată de Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE le cere liberalilor să vină în partidul său, deoarece PNL este pe cale să fie preluat de oamenii din PDL.

colaj turcan tariceanu

„Scrisoarea dl. Tariceanu arată o desprindere completă de realitate. ALDE a fost la câteva voturi să nu intre în Parlament şi au fost băgaţi în Legislativ de către PSD. În 2 ani, ALDE se va dizolva în PSD şi PNL, în funcţie de ataşamentul faţă de valori al fiecărui membru. Aş spune că este aproape o certitudine”, scrie, pe pagina sa de Facebook, Raluca Turcan.

Mesajul răspunde, cu aceeaşi monedă şi aproape aceeaşi idee, apelului lansat vineri de Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a făcut publică o scrisoare deschisă adresată „prietenilor liberali”. Le-a reamintit că pe 6 ianuarie 1990 a fost unul dintre cei care au înregistrat Partidul Naţional Liberal. La aniversarea a 27 de ani de la acel eveniment, Călin Popescu Tăriceanu face o trecere în revistă a activităţii partidului şi susţine că „anul 2014 a fost anul marii trădări”.

În 2014, PNL a ieşit din alianţa cu PSD (USL) şi a trecut în opoziţie. Şefia partidului a fost preluată de Klaus Iohannis care apoi a câştigat alegerile prezidenţiale.

„Din 2014, de când PNL a părăsit grupul liberalilor europeni, cu fiecare zi partidul a făcut câte un pas greşit: mai departe de ce înseamnă valorile liberale, mai aproape de ce înseamnă populism, demagogie, subordonare faţă de instituţiile de forţă şi eşecuri electorale”, scrie Călin Popescu Tăriceanu. Şi adaugă: „PNL a ajuns în mâinile unor persoane cărora le este imposibil să înţeleagă spiritul liberal, interesul românilor.”

Călin Popescu Tăriceanu susţine că, din 2014, misiunea liberală a fost preluată de ALDE şi le cere adevăraţilor liberali să vină alături de al deoarece „PNL este pe punctul de a fi preluat în totalitate de către oamenii din PDL”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri