Liberalii vor cere în Parlament revocarea lui Ciorbea

Data publicării:
agerpres victor ciorbea avocatul poporului 24 09 2015

La începutul sesiunii parlamentare, PNL va depune o solicitare la conducerile celor două Camere pentru a fi discutată, în prima şedinţă de plen reunit, revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocatul Poporului.

CIORBEA agerpres 8018233

„Am decis să începem demersurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza instituţiei Avocatului Poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituţie şi s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita începerea procedurilor de revocare şi să ajungă în funcţia de Avocat al poporului o persoană profesionistă, de probitate morală, o persoană care să respecte în primul rând oamenii”, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Lipsa de reacţie a Avocatului Poporului faţă de ordonanţa privind migraţia primarilor şi atacarea la Curtea Constituţională a legii care interzice condamnaţilor să fie membri ai Guvernului se numără printre motivele pentru care liberalii consideră că trebuie revocat Ciorbea din funcție.

După ce Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională Legea nr. 90/2001, ale cărei prevederi l-au împiedicat pe Liviu Dragnea să pretindă funcția de premier, un val de cereri de demisie s-a îndreptat împotriva lui Victor Ciorbea. A fost lansată și o petiție online care, în mai puțin de 24 de ore, a strâns un număr record de semnături.

Reacția lui Victor Ciorbea la toate aceste cereri a fost: „Bieți oameni care nu știu despre ce e vorba și n-au avut nici răbdarea și nici interesul să citească excepția pe care am formulat-o!”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri