Liderii ALDE, deranjați de comunicarea cu Guvernul. Ce spune Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
original_sedinta_de_guvern_30_august_2017_31

Secretarii de stat şi parlamentarii ALDE sunt nemulţumiţi de comunicarea cu Guvernul. Ei spun că toate acţiunile Executivului sunt promovate în spaţiul public ca fiind acţiuni ale PSD.

Actualizare: Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ulterior despre aceste nemulțumiri că va discuta cu aceştia şi că s-ar putea ca nemulţumirile să fie reale.

„O să discut cu ei, s-ar putea ca nemulţumirile să fie reale. Tocmai asta discutăm în weekend şi la noi despre o îmbunătăţire a comunicării între Parlament, partide şi Guvern. În ceea ce priveşte rolul secretarilor de stat, trebuie să fie o abordare corectă din partea miniştrilor. Şi miniştrii ALDE faţă de secretarii de stat PSD şi miniştrii PSD faţă de secretarii de stat şi, dacă sunt cazuri concrete, tocmai asta o să le ascultăm”, a declarat Dragnea.

Întrebat dacă a identificat cauza acestei tensiuni, Dragnea a răspuns: „Aseară, domnul Tăriceanu a venit la noi, am stat foarte mult şi nu a fost deloc tensionat”.


Miniştrii ALDE, în schimb, spun că probleme nu sunt între liderii coaliţiei, ci la nivelurile inferioare.

E de la minister la minister, depinde de miniştri. Da, e adevărat că este în mare măsură aproape (o comunicare) monocoloră, asta e şi proporţia dintre PSD şi ALDE. E nevoie de consultări mult mai serioase înainte de a ieşi cu orice propunere. Consolidarea unui sistem de dialog şi după aceea partea următoare e ieşirea şi lansarea unor propuneri”, a spus Teodor Meleșcanu, de la ALDE.

Nemulţumirile sunt tranşante weekendul acesta la malul mării. Liderii PSD se reunesc din nou, în acest weekend, pe litoral, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional şi în cea a grupurilor parlamentare, pentru a discuta despre priorităţile legislative ale sesiunii de toamnă, printre acestea numărându-se legea parteneriatului public-privat, cea a prevenţiei, proiectul de modificare a legilor justiţiei, precum şi Legea pensiilor. La întrunirile PSD va participa şi premierul Mihai Tudose, care le va prezenta social-democraţilor punctul de vedere privind Pilonul II de pensii şi cel care vizează acciza la carburanţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri