Limbaj dublu la UNPR, speranţe pentru PNL

Data publicării:
UNPR logo 05.07

Care este actualul context politic, conform ultimelor declaraţii ale liderilor de partid:

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL: "Cu acest număr de voturi (n.red. - cel de la validarea în Parlament a numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu ca director al SIE),  pică orice guvern din România."

Gabriel Oprea, preşedintele UNPR: "Se ştie că dacă dau mâna cu cineva, mă ţin de cuvânt!"

Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD: "Cel puţin două luni de zile nu va apărea o majoritate prezidenţială."

Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte PLR: "Vreau să cred că este doar o defecţiune de parcurs"

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României : "Dacă e în interes naţional (râde), Oprea o va face!"

Marea provocare a toamnei va fi ca PNL să refacă şi la o moţiune de cenzură majoritatea de la votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE. Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, crede că: "această majoritate parlamentară existentă acum va fi din ce în ce mai fluidă."

Liberalii mizează pe UNPR, care invocă securitatea naţională pentru a-l sprijini pe şeful statului, Klaus Iohannis. Prin racolări din Opoziţie, dar şi de la PSD, UNPR a reuşit, de la alegerile din 2012 şi până acum, să îşi sporească numărul de parlamentari, de la 15 la 57. Suficient cât să răstoarne raportul de forţe în Parlament!

Călin Popescu Tăriceanu este neliniştit: "Fără îndoală, îmi ridică şi mie nişte semne de îndoială referitoare la modul în care funcţionează coaliţia guvernamentală şi majoritatea".

Liviu Dragnea susţine că s-a intrat într-o nouă etapă de colaborare în coaliţie. În lipsa lui Victor Ponta, surse politice susţin că în teritoriu liderii PSD se mobilizează în direcţia unui Congres Naţional - forul de conducere care poate schimba conducerea partidului sau care poate decide ieşirea de la guvernare.

Traian Băsescu crede că: "Oprea va găsi motivul să spună : eu am plecat din acest guvern! El îşi pregăteşte acest pas nemaiclamând alianţa cu PSD, ci alianţa cu Victor Ponta"

Dacă cei 57 de aleşi ai UNPR trec în tabăra Opoziţiei, Guvernul ar putea fi demis. Împreună cu parlamentarii maghiari, cu cei din grupul minorităţilor şi cu aleşii independenţi care fac parte din partidul lui Mircea Geoană, o eventuală moţiune de cenzură ar putea aduna peste 300 de voturi.

Soarta Guvernului, va fi la mâna UNPR:

 

Doar cu liberalii şi conservatorii din noul partid ALDE, al lui Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin alături, PSD ar putea rămâne cu 243 de voturi.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri