Liviu Dragnea amenință Guvernul, apoi se răzgândește

Data publicării:
dragnea psd ro

Liviu Dragnea a mărturisit că PSD nu va depune nicio moţiune simplă sau de cenzură până la alegeri. Are însă o condiţie: la Ministerul de Interne să fie un şef nepărtinitor. Deocamdată, Petre Tobă este pe placul său. În plus, şeful PSD este mulţumit că Guvernul Cioloş nu i-a ajutat pe liberali să modifice legea electorală, astfel încât primarii să fie aleşi din două tururi.

Alina Manolache, reporter Digi24: „Atitudinea împăciuitoare a lui Liviu Dragnea nu înseamnă că PSD este mulţumit de activitatea miniştrilor. Ba din contră, lista neagră e destul de lungă.

- ministrul Finanţelor, pentru modul cum gestionează bugetul ţării

- ministrul Sănătăţii, pentru modul cum a comunicat în cazul bebeluşilor internaţi

- ministrul Mediului, pentru schimbarea directorului Romsilva

- ministrul Fondurilor Europene, pentru că nu are proiecte prin care să acceseze banii europeni

- ministrul Transporturilor, pentru că este temător, lipsit de iniţiativă şi nu se apucă serios de niciun proiect. ”

De la instalarea Guvernului Cioloş, Liviu Dragnea s-a supărat de multe ori pe Executiv şi tot de atâtea ori i-a trecut. Ultima supărare a fost generată de scandalul INTACT-ANAF.

Liviu Dragnea: „Dacă se întâmplă lucrul acesta, noi analizăm serios eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură.”

Un senator social-democrat a trecut la fapte. Şerban Nicolae a scris o moţiune de cenzură. Nu mică i-a fost mirarea a doua zi, când preşedintele partidului l-a apostrofat.

Liviu Dragnea, președinte PSD: „Domnul Şerban Nicolae poate depune moţiune de cenzură în nume propriu. PSD nu a luat o decizie în acest sens. Stilul ăsta în care toată lumea vrea să devină vedetă, jucându-se cu o asemenea intenţie, nu mai este agreat în PSD.”

Liderul PSD s-a răzgândit şi cu alte ocazii. Când Guvernul Cioloş a anunţat că amână majorarea salariului minim, Liviu Dragnea i-a dat premierului ultimatum.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „E o solicitare fermă să ne spună cel mai târziu până marți când intenționează să mărească salariu minim. Explicațiile doamnei ministru de Finanțe nu ne mulțumesc nici pe noi, nici pe nimeni. Altfel, înseamnă că nu mai putem avea o colaborare foarte strânsă cu acest Guvern.”

După cinci zile, Liviu Dragnea şi-a nuanţat considerabil poziţia.

Liviu Dragnea, președinte PSD: ,,Să vedem cu ce hotărâre de guvern ies. Nu vreau să pun presiune pe Guvern, nu se lucrează aşa. Vreau să îşi facă analiza şi nu sub presiune.''

Şi la începutul anului, într-o şedinţă la Piatra Neamţ, Liviu Dragnea spunea că este nemulţumit de activitatea miniştrilor şi că partidul ar putea trece în opoziţie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri