Liviu Dragnea, de la PD în fruntea PSD. Ascensiunea fostului şef al Consiliului Judeţean Teleorman

Data publicării:
dragnea-1

La alegerile locale din 2008, Liviu Dragnea a devenit președinte al Consiliului Județean Teleorman, pentru al treilea mandat consecutiv. Primul a fost obținut în anul 2000, sub sigla Partidului Democrat.

În campania pentru alegerile parlamentare din 2008, a fost coordonator al campaniei PSD, împreună cu fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea. Din 20 ianuarie 2009 a devenit ministru al Administrației și Internelor, în locul lui Gabriel Oprea. Liviu Dragnea a demisionat din acest post trei săptămâni mai târziu, la 3 februarie 2009.

În decembrie 2012, Liviu Dragnea a candidat la alegerile parlamentare şi a obținut un mandat de deputat pe listele Uniunii Social-Liberale. Pe 21 decembrie 2012 a devenit vicepremier, ministrul Administrației și Dezvoltării Regionale. Liviu Dragnea a declarat că prioritatea sa este realizarea descentralizării administrative a României.

Curtea Constituţională a respins, însă, proiectul promovat de Liviu Dragnea.

Pe plan politic, în 2013 a fost ales președinte executiv al PSD, funcție nou înființată în partid. În 2014, Liviu Dragnea spunea că nu exclude să candideze pentru şefia partidului, în tandem cu Sebastian Ghiţă.

După eşecul la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, Liviu Dragnea a susţinut că Victor Ponta nu trebuie să demisioneze din funcţiile deţinute.

În noul guvern condus de Victor Ponta, învestit în decembrie anul trecut, Liviu Dragnea a primit un nou mandat în fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Citiți și:

Liviu Dragnea a demisionat din Guvern, după condamnarea din dosarul „Referendumul”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri