Liviu Dragnea, demisionar cu atribuții de lider. Baronii locali fac scut în jurul fostului număr doi din PSD

Data publicării:
liviu dragnea -fb psd-2

În spatele uşilor închise de la Comitetul Executiv, mai mulţi lideri şi-au exprimat temerea că ar putea fi acuzaţi de trafic de influenţă la viitoarele alegeri. Doi preşedinţi de organizaţii au renunţat însă la funcţiile de conducere, iar ultimul cuvânt ar putea să îl aibă Victor Ponta.

Liviu Dragnea, fostul preşedinte executiv al PSD: Nu am de gând să mă evapor, rămân la dispoziția partidului.

Paul Stănescu: Corect ar fi să demisioneze toți colegii din Comitetul Executiv.

Victor Ponta, preşedintele PSD: Au obligația să lucreze cu coordonatorul programului, domnul Dragnea, ca să câștigăm alegerile. Dacă le vor pierde, își vor da demisia.

Condamnarea lui Liviu Dragnea, în primă instanţă, i-a pus pe gânduri pe alţi lideri social-democraţi din teritoriu. În viziunea lor, numărul doi în PSD este acuzat pentru o atitudine politică: a chemat românii la vot!

Mircea Govor, PSD Satu Mare: Eu, în calitatea mea de preşedinte de organizaţie, urmează şi celelalte alegeri, dacă vin şi le spun oamenilor să vină la vot, să voteze, asta înseamnă că eu am făcut trafic de influenţă?

Cristian Rizea, preşedinte interimar PSD Sector 5: Oricum, vă spun un lucru: funcţia lui Liviu Dragnea în Partidul Social Democrat se numeşte foarte simplu: Liviu Dragnea.

Paul Stănescu: Dacă Liviu Dragnea își va păstra opinia să rămână demis din funcţia de preşedinte executiv, eu ca vicepreședinte și preşedinte al organizaţiei PSD Olt demisionez.

Din cei aproape 20 de lideri care au anunţat în şedinţa PSD că îşi depun demisia din solidaritate cu Liviu Dragnea, doar doi au trecut la fapte. Paul Stănescu de la Olt şi Nicolae Bădălău de la Giurgiu. La Olt, procurorii DNA au făcut o serie de precheziţii la APIA, iar Paul Stănescu ar fi printre cei vizaţi. Nicolae Bădălău e urmărit penal din 2009 pentru trafic de influenţă, într-un dosar care s-a plimbat de mai multe ori între DNA şi DIICOT.

Mircea Govor, PSD Satu Mare: Vă spun sincer! Şi eu am fost foarte hotărât şi sunt şi acum nu am nici o problemă. Fără Dragnea în funcţiile de coordonare, de conducere a partidului, nici eu nu rămân!

Dumitru Buzatu, PSD Vaslui: Din moment ce am soluționat ieri această problemă, nu mă mai gândesc deloc.

Situaţia celor doi demisionari va fi tranşată, cel mai probabil, în următorul Birou Permanent Naţional al PSD. Social democraţii anticipează însă rezultatul.

Adrian Ţuţuianu, liderul PSD Dâmboviţa: Am ajuns cu toţii la un compromis, eu mă ocup de organizaţia Dâmboviţa, Paul Stănescu de organizaţia Olt, Bădălău de organizaţia Giurgiu şi domnul Dragnea coordonează aceste activităţi politice în teritoriu.

O stenogramă din şedinţa Comitetului Executiv scoate la iveală şi atitudinea premierului Victor Ponta faţă de liderii PSD.

Gabriel Zetea, liderul PSD Maramureş: Ce se întâmplă cu cei care şi-au anunţat demisia?

Victor Ponta: Nu se întâmplă nimic, pentru că Liviu a rămas alături de noi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri