Liviu Dragnea, despre controversa cu homosexualii: PSD e un partid tolerant

Data publicării:
mîini înlănţuite pe fundalul steagului curcubeu, simbol al minorităţilor sexuale
Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele PSD a declarat că nu este de acord cu afirmațiile senatorului Ioan Deneș, care a spus că cuplurile gay care se țin de mână pe stradă îi încalcă libertatea, și i-a reamintit că face parte dintr-un partid care sprijină torelanța. Liviu Dragnea a spus că le va reaminti membrilor PSD care au astfel de declarații din ce partid fac parte. 

Nu sunt de acord cu afirmațiile domnului senator Deneș și îl sfătuiesc și pe el și ceilalți să nu uite că fac parte din PSD. PSD este un partid tolerant, nu cu atitudini radicale, un partid care crede cu toată tăria că în societatea românească avem loc toţi. Le spun tuturor şi o să discut mai apăsat cu ei la Sinaia. Poate aerul de munte o să le facă bine şi o să le dea cap de înţelegere mai mare. Pericolele sunt în afara ţării nu în interior, nu trebuie să mai creăm probleme artificiale”, a spus liderul PSD. 

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că PSD sprijină parteneriatul civil, Liviu Dragnea a spus că „PSD sprijină toleranţa, ideea, conceptul că în România avem loc toţi”.

Senatorul PSD Ioan Deneş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă în Bistriţa, că se împotriveşte unei legi a parteneriatului civil de care să beneficieze şi cuplurile de acelaşi sex, pentru că îi „lezează" şi „încalcă" libertatea atunci când îşi „externalizează" comportamentul şi merg de mână pe stradă. 

„Prin această rezolvare a unei probleme doresc să legalizeze acele convieţuiri, concubinaje, de fapt, între persoane de acelaşi sex. Vreau să o spun foarte clar: atâta timp cât modul în care se comportă un cetăţean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce doreşte dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranşant: (...) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă. Modul în care doresc să externalizeze acest comportament, care eu consider că îmi încalcă libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul şi să mă întrebe copilul «care e familia care este normală?», cea pe care o vede acasă şi în care l-am crescut sau cea pe care o vede pe stradă", a spus Deneş, potrivit bistriteanul.ro.

De asemenea, și secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că este de acord cu afirmațiile senatorului Ioan Deneș. 

„Eu sunt de acord cu domnul Deneș. Adică modul cum această minoritate vrea să-și externalizeze acest comportament, nu trebuie și promovat public. Eu vreau ca băiețelul meu, care acum areopt luni, atunci când va face patru ani să nu vadă doi bărbați că se țin de mână sau se sărută în mijlocul străzii. Au drepturi, noi milităm pentru drepturi și libertăți, dar în cazul acesta se manifestă în intimitate. Nu în mod public, nu înfiiază copii, nu se căsătoresc. Suntem un popor cu tradiție creștină. Trei milioane de români au semnat petiţia pentru ca familia să fie formată dintr-un bărbat şi o femeie. Nimeni nu vă încalcă drepturile şi libertăţile, dar faceţi ce vreţi la voi acasă”, a declarat Codrin Ștefănescu la Antena 3. 

Protest al comunității LGBT în fața PSD

Aproximativ 30 de persoane, membri ai comunităţii LGBT; au protestat, sâmbătă, la sediul PSD din Bucureşti, faţă de declaraţiile făcute de senatorul Ioan Deneș. Ei s-au ţinut de mâini şi au fluturat steaguri colorate. Protestul a durat aproximativ 15 minute, iar la sediul PSD nu s-au aflat forţe de ordine. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri