Liviu Dragnea: Indemnizaţiile trebuie regândite

Data publicării:
161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_

Liviu Dragnea se lasă convins că sistemul indemnizaţiilor pentru creşterea copilului trebuie schimbat. Liderul PSD a spus că a discutat cu ministrul Muncii şi că este de acord că, în unele cazuri, statul plăteşte prea mult.

„Sunt oameni cu activități independente care își pun niște venituri foarte mari și, iertați-mă, să faci lucrul acesta și după acea să primești doi ani de zile zeci de miliarde, nu e în regulă. Am vorbit cu doamna Olguța Vasilescu să analizeze cu colegii din minister și să gândim un sistem, nu neapărat să punem un plafon, dar care să regândească modul de calcul al procentului de 85%. Am înțeles că a primit informări, semnale de alarmă din diverse locuri, din diverse instituții: vedeți că se întâmplă aceste lucruri - nu știu dacă sunt reale sau nu, nici ea nu știe dacă sunt adevărate sau nu, poate că vor ieși la iveală - firme care găsesc mame în devenire pe care le angajează, le dau salarii mari și beneficiază de aceste venituri”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea anunţa că a mustrat-o pe Lia Olguţa Vasilescu, după ce aceasta spusese că indemnizaţiile trebuie plafonate la 8.000 de lei.

Ministrul Muncii declarase anterior că plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului va opri o înşelătorie a statului român și că în urma acestei plafonări nu vor fi afectate foarte multe persoane din România, ci doar cele care „au bulversat” sistemul şi care au primit sume foarte mari. Ea a spus că plafonul ar urma să fie stabilit la 8.000 de lei.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în martie 2016, în calitate de for decizional, legea prin care indemnizaţia de creştere a copilului a fost stabilită la 85% din veniturile părintelui şi se acordă pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon. Până atunci, plafonul maxim era de 3.400 de lei.

Aceste modificări adoptate de Parlament au fost puternic susţinute de PSD şi criticate de Guvernul tehnocrat, care spunea că nu sunt resurse bugetare.

În 18 aprilie 2016, preşedintele Iohannis a promulgat legea şi i-a cerut premierului de atunci, Dacian Cioloş, să găsească soluţiile necesare aplicării legii, solicitându-i să nu privească această chestiune dintr-un punct de vedere exclusiv contabil, deoarece legea este foarte importantă pentru România

Prevederile au intrat în vigoare la 1 iulie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri