Liviu Dragnea, ironizat de baronii locali din PSD: Să desfiinţăm şi consiliile judeţene

Data publicării:
liviu dragnea mediafax

Președintele Executiv al PSD crede că titulatura de baron local ar putea să dispară dacă președinții Consiliilor Județene nu ar mai fi, în acelaşi timp, și lideri ai filialelor PSD.

Gabriela Firea, despre „reforma Dragnea”: „Va contribui la eliminarea din imaginarul public a percepției de baron”

Liviu Dragnea propune şi modificarea legii, astfel încât calitatea de ordonator de credite să fie preluată de admnistratori publici şi numărul mandatelor de primar şi preşedinte al Consiliului Judeţean deţinute de o persoană să fie limitat la două.

Mulţi lideri ai PSD, în special cei vizaţi, critică propunerile lui Liviu Dragnea şi spun că reforma trebuie să se aplice până la vârful partidului. Primul care a lansat această idee a fost Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţea Vrancea: „Și cei de la centru care deţin funcţii în partid - preşedinte, preşedinte executiv, vicepreşedinţi - să nu aibă funcţii în Guvern”.

În opinia mea, un prim ministru care este și șef de partid dă mai multă greutate partidului și dă mai multă stabilitate în Guvern”, a spus Dragnea.

Sociologul Alin Teodorescu, despre „reforma Dragnea”: „Propunerile domnului Dragnea sunt manele politice”

„Aşa cum preşedintele României poate ocupa funcţia de două ori, putem gândi pe viitor, la nivel local şi parlamentar limita de două mandate să fie regula. Doar prin revizuirea Constituţiei se poate face acest lucru”, a afirmat Victor Ponta, în şedinţa coaliţiei.

Liderul PSD Gorj, Ion Călinoiu, care deţine şi funcţia de președinte al Consiliului Județean, susţine că limitarea la două mandate ar încălca dreptul constituțional de a fi ales.

Iar Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt şi liderul local al PSD, îl ironizează pe Liviu Dragnea şi îi propune acestuia desfiinţarea consiliilor judeţene. Tot el spune şi că propunerile îi amintesc de epoca stalinistă.

Înțeleg că se caută tot felul de vinovați după pierderea alegerilor. Mai întâi a fost a fost Ion Iliescu, apoi a fost Facebook-ul, acum a venit rândul președinților de CJ și președinților de organizații. Ne acoperim efectiv de ridicol, de penibil”, a replicat Cătălin Ivan, europarlamentar PSD.


Titu Bojin, preşedintele fililalei Timiş, a renunţat la toate funcţiile deţinute în partid. El este cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupţie pe care le-ar fi comis în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Şi-a dat demisia şi Adam Crăciunescu, preşedinte executiv al PSD Timiş. Acesta este cercetat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, alături de Ilie Sârbu. Filiala din Timiş nu este singura care a rămas fără şef.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost demis de la conducerea PSD Brăila, într-o şedinţă la care a participat şi Liviu Dragnea. Gheorghe Bunea Stancu a fost reţinut de DNA, în august, într-un dosar de corupţie şi a fost suspendat din funcţie. Luna trecută, el a fost revocat de la şefia consiliului judeţean după ce a pierdut procedul cu ANI şi a fost condamnat pentru conflict de interese. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri