Liviu Dragnea: Ministrul Finanţelor a fost moale în faţa ministerelor

Data actualizării: Data publicării:
viorel stefan captura

Proiectul de buget pentru 2017 a fost rearanjat într-o discuţie de câteva ore, purtată la sedul PSD din Băneasa. Au participat premierul, miniştri şi copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Liviu Dragnea susţine să i s-a solicitat să participe şi a fost de acord. Concluzia sa este că ministrul Finanţelor nu a fost suficient de ferm şi a acceptat solicitări pentru bugete sau finanţări mai mari decât cele prevăzute în programul de guvernare.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD:

Mi s-a solicitat să particip şi eu la aceste discuţii. Am răspuns imediat solicitării, la fel ca şi preşedintele Senatului, domnul Tăriceanu. Ca preşedinţi ai Camerelor (Parlamentului – n.r.), ne interesează ca forma proiectului de buget să fie cât mai aproape de cea care va ieşi, Practic, să nu fie amendamente.

O parte din miniştri nu au fost atenţi şi nu au înţeles că programul de guvernare trebuie respectat 100%.

Din eroare au încercat să pună alte finanţări, care nu erau prevăzute în programul nostru. Unele instituţii aveau bugete mai mari decat erau necesare. Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan a înţeles că trebuie să aplice programul de guvernare. Dar, fiind la prima confruntare cu ministerele, a fost mai moale decât trebuia. Nu se pune problema remanierii.

Categoric, cât noi vom fi la guvernare nu se măreşte nicio taxă, niciun impozit. Dimpotrivă, s-a dovedit în guvernarea Ponta că relaxarea fiscală aduce venituri.

Bugetul Ministerului Apărării va fi 2% din PIB prin alocare bugetară. Dacă Ministerul va fi în măsurăî să cheltuie aceşti bani, vom vedea. Dar va fi 2%. Punct.

Citiţi şi:

Liviu Dragnea: Eu şi premierul suntem nemulţumiţi de buget

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri