Liviu Dragnea revine: Dacă n-a fost întâlnirea de la Cotroceni, înseamnă că domnul Bumbu ne-a minţit. Sau poate Gabi Oprea a minţit

Data publicării:
liviu dragnea fb-7

 

Înseamnă că domnul senator de la Neamţ ne-a minţit. Dacă nu s-au întâlnit la Cotroceni, asta e o veste bună pentru democraţie şi pentru Constituţie. Iar în legătură cu bancul de la Erevan cred că asta e o chestiune serioasă şi era unul care făcea glumiţe. Nu mai e în politică, eu zic că domnul Steriu nu trebuie să meargă în zona asta, asta era o chestiune foarte serioasă. Dacă n-a fost întâlnirea, înseamnă că domnul senator ne-a minţit, spunând că domnul Gabi Oprea i-a spus sau domnul Gabi Oprea a minţit”, a spus Dragnea, întrebat cum vede faptul că Steriu şi Adminstraţia Prezidenţială au infirmat aceste informaţii.

Întrebat dacă e vorba de senatorul Octavian Bumbu, recent înscris în PSD, Dragnea a răspuns afirmativ.

”Eram 9 inşi acolo la discuţii luni în Kiseleff”, a afirmat Dragnea, citat de News.ro.

Liviu Dragnea: PSD va merge singur la alegerile parlamentare

Întrebat dacă rămâne în picioare în acest context oferta din partea PSD pentru fuziunea cu UNPR, liderul PSD a spus că în cadrul Comitetului Executiv Naţional s-a decis să fie menţinută oferta.

”Am decis ca în continuare să ne menţinem oferta pe care nu am schimbat-o niciodată de a aştepta o poziţie din partea conducerii UNPR-ului. Dacă vine într-un timp util, suntem deschişi la discuţii în continuare. (...) Noi nu stăm degeaba, noi în continuare am stabilit azi programul pentru vară, în această lună se iau concediile de vară pe o perioadă foarte scurtă, în aşa fel încât de la 1 august începe activitatea politică şi de organizare care se va finaliza în noaptea alegerilor. Dacă într-un timp rezonabil va fi o clarificare din partea colegilor de la UNPR noi suntem prezenţi şi participăm la discuţii, dacă nu programul nostru merge în continuare”, a spus Dragnea.

El a precizat că PSD va merge singur la alegerile parlamentare, indiferent dacă UNPR acceptă sau nu fuziunea cu social-democraţii.

”PSD va merge singur. Dacă colegii de la UNPR vor ori să discutăm despre fuziune va fi tot PSD-ul la alegeri cu liste proprii pentru PSD.
Am văzut că şi dumnealor agreează ideea de fuziune, am înţeles că trebuie să decidă cu cine vor să o facă Dacă nu vor să o facă cui noi, noi o să ne "chinuim" singuri şi o să ne prezentăm singuri la alegeri. (...) Cu colegi de la UNPR am colaborat foarte bine până la alegerile locale, când ceva s-a întâmplat în univers şi brusc au început discuţii între UNPR şi PNL, Noi nu facem oferte, noi încercăm să ducem la capăt o discuţie mai veche despre fuziune. În momentul în acre se va face o fuziune, toţi membrii UNPR care vor să accepte aceasta devin membri PSD şi se supun regulilor din organizaţii. Nu putem să facem o fuziune în care un membru PSD are drepturi mai mari decât un alt membru PSD, fiecare organizaţie va decide care sunt propunerile pentru listele parlamentare. (...) Pe de altă parte sub nicio formă nu voi lansa în spaţiul public oferte caresă intru în lciitaţie politică, aşa ceva n-o să fac, cu toate riscurile”, a conchis Dragnea.

Firul declaraţiilor:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că un senator, fost UNPR, actual PSD, i-a transmis că fostul preşedinte al UNPR, Gabriel Oprea, le-a spus parlamentarilor progresişti că a discutat inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis despre fuziunea PNL-UNPR şi a cerut ca Gabriel Oprea, Valeriu Steriu, actualul preşedinte al UNPR ori şeful statului ar trebui să lămurească acestă informaţie.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „ Un senator care a venit la noi, a spus că nu vrea să meargă către PNL, ne-a spus ca domnul Oprea le-a spus că inclusiv cu domnul iohannis au discutat subiectul ăsta. Mie mi se pare o afirmaţie, care dacă se dovedeşte reală e ceva foarte grav. Eu cred că domnul Oprea si domnul Steriu si domnul Iohannis ar trebui să lămurească dacă au avut, în trei sau câte doi, discutii pe această temă pentru că ar fi o implicare neconstitutională a preşedintelui in viata partidelor”.

Ulterior, informaţiile au fost dezminţite de PNL, UNPR şi de către Preşedinţie.

Valeriu Steriu, președintele UNPR: „Informațiile despre prezența mea la Cotroceni sunt ca în bancurile cu Radio Erevan. Adevărul este că am fost la Cotroceni, dar nu să negociez. Adevărul e că nu am fost singur la Cotroceni, dar nu cu Gabriel Oprea, ci cu Liviu Dragnea și Vasile Blaga și Alina Gorghiu, când toți președinții partidelor politice parlamentare am participat la consultarea cu partidele politice pe tema Brexit”.

Administrația Prezidențială a transmis că șeful statului nu se implică în negocierile dintre partide și că acest demers este sub nivelul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri