Liviu Dragnea: România e aproape de a avea poliţie politică

Data publicării:
170710_SEDINTA_COALITIE_GUVERNAMANT_16_INQUAM_Photos_Octav_Ganea dragnea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că România este foarte aproape de a avea poliţie politică, motiv pentru care îşi pune „mari speranţe” că directorul SRI, Eduard Hellvig, va rezista oricărei tentaţii şi va continua să aibă o abordare „în regulă” la conducerea Serviciului Român de Informaţii.

170710_SEDINTA_COALITIE_GUVERNAMANT_16_INQUAM_Photos_Octav_Ganea dragnea
FOTO: INQUAM Photos - Octav ganea

Întrebat dacă în România nu mai este democraţie, liderul PSD a susţinut că ţara noastră este foarte aproape de a avea poliţie politică.

„Nu mai e, România este foarte aproape, încă nu e, este foarte aproape de a ne trezi într-un timp rezonabil cu o poliţie politică, asta este o noţiune foarte grea. Nu suntem în situaţia în care să avem poliţie politică, dar suntem foarte aproape de a avea aşa ceva. Am mari speranţe în Eduard Hellvig, directorul SRI, îl ştiu, are o concepţie destul de modernă. Sper să reziste la orice tentaţie, pentru că tentaţiile sunt foarte mari”, a spus preşedintele PSD la un post de televiziune, citat de News.ro.

Liderul social-democraţilor a mai spus că există foarte multă manipulare şi influenţă asupra unor instituţii care ar trebui să fie independente.

„Prin ceea ce a făcut până acum (Eduard Hellvig – n.r.) se pare că lucrurile sunt în regulă ca şi abordare, dar există foarte multă manipulare şi există foarte multă influenţă asupra unor instituţii care ar trebui să fie total independente, pentru a ne da fiecăruia dintre noi garanţia că în România, dacă nu greşeşti şi dacă nu încalci o lege şi dacă nu furi, poţi să dormi liniştit”, a conchis Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri