Liviu Dragnea: Serviciile secrete să spună dacă e vreo problemă legată de soțul lui Sevil Shhaideh

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că soțul lui Sevil Shhaideh, propusă pentru funcția de premier, nu reprezintă „un risc” pentru securitatea națională a României. Potrivit Rise Project, Akram Shhaideh este un susținător al regimului Bashar al-Assad din Siria.

 

Liviu Dragnea a cerut serviciilor secrete românești să spună dacă există vreo problemă legată de soțul premierului propus.

„Cred că serviciile secrete ar trebui să aibă o poziție foarte clară dacă există vreo problemă de securitate sau vreo altă problemă în ceea ce privește această nominalizare. Altfel o să consider că aceste zvonuri pleacă de la ei. Și chiar le cer public și prietenește, că ne cunoaștem”, a spus șeful PSD, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

Întrebat dacă acest subiect ar trebui discutat și în comisia SRI din Parlament, Liviu Dragnea a răspuns: „Auziți? Mai avem să discutăm la NATO despre soțul doamnei Shhaideh. Râde lumea de noi. Noi vrem guvern. Românii au votat. Vor să-l pună, bine. Nu vor să-l pună, mergem în altă parte”.

Liviu Dragnea a amintit că Sevil Shhaideh a fost membru al Guvernului și atunci nimeni nu a considerat că este un risc la adresa securității naționale. Ea a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și apoi a fost titulara acestui portofoliu, după demisia lui Dragnea.

„Soțul doamnei Shhaideh e cetățean român. Eu sunt sigur că toate insituțiile nu acordau cetățenie unui om dacă era o problemă. Eu îl cunosc, e un om foarte serios, foarte bine pregătit, liniștit. Am auzit câteva alegații inclusiv la un fost președinte care bate câmpii. Nu există niciun fel de vulnerabilitate”, a mai spus Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri