Liviu Dragnea vrea demiterea miniștrilor Justiției și Agriculturii

Data publicării:
dragnea psd

Solicitarea vine după ce Camera Deputaţilor a adoptat o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii. Despre acesta, liderul PSD susţine că poate deveni un risc la adresa securităţii naţionale, în timp ce despre ministrul Justiţiei a spus că loveşte direct în „esenţa democraţiei”.

Da, i-o cer public acum. Acum i-o cer public, să renunţe la domnul Irimescu şi la doamna Prună. Doamna Prună, care a fost votată de acest Parlament tiranic, pe care nu vrea să-l respecte şi vor să conducă ţara prin Ordonanţă de Urgenţă. Dacă îi ţine în continuare înseamnă că şi domnul Cioloş ori nu are putere şi, de fapt, nu are butoanele la dumnealui, ori devine părtaş şi înseamnă că este de acord cu această atitudine”, a spus Liviu Dragnea.

Noi nu am spus atunci că nu vom depune moţiune de cenzură niciodată. Am spus că nu e cazul acum, dar, dacă insistă, atunci o să-i ajutăm”, a adăugat președintele PSD.

Iritarea social-democratului a venit după ce Raluca Prună i-a criticat pe Facebook pe parlamentari pentru votul dat în cazul conflictelor de interese, care îi scapă de sancțiuni pe parlamentarii care și-au angajat rudele la cabinetele de circumscripție înainte de august 201 3.

„Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu întru aici în discuţii de text. Astfel de discuţii, în mod regretabil, nu au avut loc nici în Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvântul. Deja vu? Am fost nu de mult somată să spun ce înţeleg prin restauraţie. Exact asta. Mai înţeleg, parafrazând, o tiranie parlamentară. În anticiparea întrebărilor, răspund: Cred în parlamentarism, în cel responsabil, în slujba cetăţii”, a scris Raluca Prună.

În ceea ce-l privește pe Achim Irimescu, Liviu Dragnea a spus în repetate rânduri că acesta ar trebui să plece din Guvern, pentru că activitatea ministrului are „consecinţe grave asupra României”, referindu-se la prejudiciile aduse fermierilor prin neacordarea subvenţiilor, dar şi de afectarea PIB.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, depusă de parlamentarii PSD şi ALDE, a fost adoptată în 8 iunie. Iniţiatorii acuzau derapaje grave ale Ministerului Agriculturii, precum neacordarea subvenţiilor către fermieri, management defectuos, blocaje în atragerea de fonduri europene şi investiţii în acest sector.

Premierul Dacian Cioloș a spus, după votarea moțiunii, că îl va evalua pe ministrul Agriculturii și va lua o decizie cu privire la păstrarea sa în Guvern.

„Chestiunea asta a subvenţiilor în agricultură e în atenţia mea înainte de a avea această moţiune. Şi acolo a existat o întârziere pe de o parte - care a existat în toate statele membre - de plată a subvenţiilor”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri