Ludovic Orban: Alina Gorghiu are șanse să fie încununată de succes, dacă va avea înțelepciunea să învețe de la colegii cu experiență

Data publicării:
Ludovic Orban si Alina Gorghiu crop -Mediafax Foto-Octav Ganea

Ludovic Orban a susținut la Digi24 că nu i-a cerut sprijinul lui Klaus Iohannis. Vicepreședintele PNL a precizat acest lucru deoarece o declarație a dânsului „nu a fost redată complet” și anume: „M-am simțit nedreptățit că Iohannis nu m-a susținut pe mine”.

Eu consider că ar fi fost normal ca preşedintele ales al României să nu manifeste opțiune politică în ceea ce privește preşedinția PNL. Nu am nimic ce să-mi reproșez în relația cu domnul Klaus Iohannis, m-am retras din candidatura la președinția PNL în momentul în care domnul Iohannis și-a exprimat intenția de a candida la președinția PNL, după retragerea domnului Crin Antonescu”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Vicepreşedintele PNL a menționat și că el a fost primul din partid care a propus candidatura lui Klaus Iohannis la șefia statului.

„Am fost în prima linie a campaniei electorale, ca atare nu am absolut nimic să-mi reproșez în relația cu domnul Klaus Iohannis. Sigur că m-am simtit nedreptățit, așa e în viață, probabil domnul Iohannis a avut rațiunile sale pe care nu mi le-a împărtășit. Voi fi alături de colega mea Alina Gorghiu”, a punctat el.

Ludovic Orban a răspuns că nu poate să facă „previziuni cu privire la leadership-ul PNL”, asta deoarece în următorii doi ani „va fi necesar un proces de omogenizare a partidului, de transparentizare a granițelor dintre cele două forțe și un proces de pregătire a alegerilor locale și parlamentare”.

„Alina Gorghiu va trebui să confirme așteptărilor populației”

Despre declarația jurnalistului Cristian Tudor Popescu, cum că Alina Gorghiu a fost aleasă în funcția de președinte al PNL „pentru ca domnul Blaga să nu aibă un concurent de talia lui Ludovic Orban”, acesta din urmă a spus că noul șef liberal „este o față nouă în politica românească, chiar dacă nu e atât de nouă și are o experiență politică”.

„Este oarecum un lider politic nou care răspunde așteptărilor unei părți a populației și va trebui să confirme așteptărilor populației. Eu cred că preşedintele PNL Alina Gorghiu are toate șansele să fie încununată de succes în activitatea domniei sale, dacă va avea înțelepciunea să învețe de la colegii cu experiență”, a subliniat Ludovic Orban.

În plus, vicepreşedintele PNL a adăugat că nu poate să explice care au fost considerentele lui Klaus Iohannis în susținerea Alinei Gorghiu.

„Nu pot să mă pun în mintea domnului Klaus Iohannis. În ce mă privește pe mine, eu am făcut ceea ce fac de aproape 25 de ani, eu am muncit pentru PNL, eu am căutat susținerea pentru candidatura mea la șefia PNL”, a mai spus Ludovic Orban, adăugând că nu se aștepta ca președintele ales Klaus Iohannis să-și exprime o opțiune cu privire la succesorul său.

Ludovic Orban a menționat că nu poate spune acum dacă va mai candida la șefia PNL, dar că „astăzi am candidat cu covingerea clară că este rândul meu”.

Alina Gorghiu a fost aleasă astăzi în funcția de copreședinte PNL, alături de Vasile Blaga. Ea a fost votată de 47 membri ai Biroului Politic Național al vechiului PNL, în timp ce contracandidatul său, Ludovic Orban, a primit 28 voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri