Ludovic Orban, despre acordul lui Marcel Vela cu BOR: N-am știut detaliile. Numai cine nu muncește nu greșește

Data actualizării: Data publicării:
orban vela SET_10_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seara, la Digi24, că nu a cunoscut toate detaliile primei versiuni a acordului încheiat de ministrul de interne Marcel Vela cu Patriarhul Daniel pentru sărbătorile de Paște. Acordul a fost criticat de președintele Klaus Iohannis, ceea ce a determinat modificarea sa ulterioară.

A existat o discuție legată de condițiile de sărbătorire a Paștelui, ministrul Vela a semnat un acord cu Preafericitul Patriarh, „n-am intrat într-o analiză de detaliu, acordul mi-a fost transmis după semnare”, a explicat premierul. Important e să fii atent la reacții, să acționezi. Numai cine nu muncește nu greșește, a transmis Ludovic Orban, precizând că a urmărit toate reacțiile, iar poziția președintelui a fost „clară”.

Premierul a subliniat că important este că acest acord a fost modificat ulterior și că „la ora actuală este conform tuturor ordonanțelor și recomandărilor specialiștilor epidemiologi. Riscurile de transmitere sunt aproape inexistente acum”, a adăugat Ludovic Orban. El i-a mulțumit și Patriarhului Daniel pentru „întelegere și deschidere”.

„A existat o discuţie legată de condiţiile de sărbătorire a sfintelor sărbători de Paşti. Ministrul de interne, Marcel Vela, a semnat un acord, o înţelegere, cu Preafericitul patriarh. Acea înţelegere, chiar dacă parţial avusesem discuţii cu domnul ministru, nu o cunoşteam chiar în detaliu. Am urmărit cu mare atenţie reacţiile, îngrijorările, punctele de vedere, poziţiile. Intervenţia preşedintelui României a fost clară şi fermă. Ulterior acestei intervenţii şi discuţiilor pe care le-am purtat, acest acord a fost modificat şi la ora actuală acordul este conform tuturor ordonanţelor şi tuturor recomandărilor emise de specialiştii epidemiologi şi riscurile de transmitere a virusului sunt aproape inexistente. Important este să fii atent, să ai reacţie imediată. Numai cine nu munceşte nu greşeşte şi de fiecare dată când există riscul unei decizii greşite trebuie să ai capacitate să schimbi rapid aceste decizii”, a spus premierul României.

În ceea ce-l privește, Ludovic Orban spune că nu a vorbit cu preotul să vină cu Lumină la el acasă. „Sunt ocupat de dimineață până noaptea”, a motivat șeful executivului de ce nu a făcut această solicitare până acum. A precizat însă că va face Paștele acasă, cu familia, și că aceasta este și recomandarea pe care o are către toți românii: să stea acasă, în familie, să evite orice deplasare, orice contact și să aștepte Lumina de la reprezentanții parohiilor.

Ministrul de interne, Marcel Vela, aflat în centrul criticilor după ce inițial permisese enoriașilor să se deplaseze la biserică de Paște, a transmis, vineri seara, pe pagina sa de Facebook că a urmărit comentariile și criticile apărute pe rețelele sociale în urma acordului dintre MAI și BOR și că a „căutat cea mai bună soluție, astfel încât să putem simți atât cât se poate sărbătoarea Paștelui”.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri